• Turkhane Logo

Kanada’da IFLC rüzgarı: ‘En Güzel Öykü’ Toronto’da sahne aldı

IFLC’nin “En Güzel Öykü” müzikali Kanada’nın Toronto şehrinde sahne aldı. Metro Toronto Convention Center’da gerçekleşen etkinliğe büyük katılım oldu. Müzikal, 30 Ekim’de California’da seyircinin karşısına çıkacak.

10:25 28 Ekim 2023 Cumartesi
Kanada’da IFLC rüzgarı: ‘En Güzel Öykü’ Toronto’da sahne aldı
IFLC’nin “En Güzel Öykü” müzikali Kanada’nın Toronto şehrinde sahne aldı. Metro Toronto Convention Center’da gerçekleşen etkinliğe büyük katılım oldu. Müzikal, 30 Ekim’de California’da seyircinin karşısına çıkacak.





Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin “En Güzel Öykü” müzikali Kuzey Amerika turnesinde Washington DC’den sonra Kanada’nın Toronto şehrinde sahne aldı. Toronto’nun en büyük salonlarından Metro Toronto Convention Center’da gerçekleşen etkinliğe Kanada’nın birçok kesiminden katılım oldu.



‘Dünya bu şekilde bir araya gelmeli’



Etkinliğe, Ontario Ruh Sağlığı ve Bağımlılıklar Bakan Yardımcısı Michael A. Tibollo ve Toronto Milletvekili Salma Zahid de katıldı. Tibollo gösteride yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik duygusunun önemine dikkat çekti. Birlik ve şefkatin önemine vurgu yapan Tibollo, “Dünyanın bu şekilde bir araya gelmesi için daha çok çalışması gerekiyor. Organizatörlere olağanüstü çalışmaları için şükranlarını ifade ediyorum” dedi.



‘Nefret yerine bu tür organizasyonlar arttırılmalı’



Toronto Milletvekili Salma Zaid ise çeşitlilik ve birlikteliğin müzik yoluyla kutlanmasının öneminin altını çizdi. Dünyanın farklı bölgelerinde meydana gelen olayların düşüncelerinde olduğunu belirten Zaid, antisemitizm ve İslamofobi’nın Kanada’da yükseldiği bir dönemde bir araya gelerek nefrete karşı birlikte farklı kültür ve mirasları kutlamanın önemine vurgu yaptı. Zaid, organizatörleri ve performans sergileyen öğrencileri tebrik etti.



Sanatla küresel sorunlar ele alındı



Anadolu Kültürleri Federasyonu (HFCA) Mahmut Elbaşı, küresel sorunların ele alınmasında sanatın, sevginin ve umudun gücünü vurguladı. Elbaşı, dünyanın dört bir yanından genç yetenekler performanslarıyla birlik mesajı verdiğini belirtti.



Fethullah Gülen Hocaefendi’den ‘En Güzel Öykü’ye özel mesaj



Fethullah Gülen Hocaefendi, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC)’nin Toronto’da düzenlediği “En Güzel Öykü” müzikali için özel bir mesaj gönderdi. Mesajında insanlığın badireleri aşabilmesi ve huzur soluklayabilmesi için dünyanın her yerinde vicdanı engin, gönlü zengin, düşüncesi derin, insanlığa karşı muhabbet ve saygıyla dolu, insanlığın dertleriyle dertlenen gençlerin yetişmesinin çok mühim olduğuna dikkat çeken Hocaefendi, “Böyle bir gençliğin yetişmesi için hepimize bir mesuliyet düşmektedir. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin bu mesuliyet bilinci ile tertip edilen bir program olarak görüyor ve takdir hisleriyle karşılıyorum. Bu festival, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan gençleri bir araya getirerek bu genç dimağlara ve kalplere “insanlık kardeşliği” tohumları ekiyor. Onlara birbirini tanıma, empati yapabilme ve karşılıklı sevgi yollarını açıyor” ifadelerini kullandı.




Müzikal son olarak 30 Ekim’de California’da seyircinin karşısına çıkacak.

Son güncelleme: 10:25 28.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı