• Turkhane Logo

Kalp krizi geçiren tutukluyu ring aracıyla hastaneye götürürken kalbi durdu

Bandırma Cezaevi'nde kalp krizi geçiren tutuklu Murat Saat, hastaneye ring aracıyla götürüldüğü ve araçta kalbinin durduğu öğrenildi.

11:39 28 Aralık 2017 Perşembe
Kalp krizi geçiren tutukluyu ring aracıyla hastaneye götürürken kalbi durdu
Bandırma Cezaevi'nde kalp krizi geçiren tutuklu Murat Saat, hastaneye ring aracıyla götürüldüğü ve araçta kalbinin durduğu öğrenildi.

Müdahale sonrası kalbi atmaya başlayan Saat yoğun bakımda uyutuluyor ve durumu kritik. Bandırma 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu Ertan Tan gönderdiği mektupta, birlikte kaldığı Murat Saat’in kalp krizi geçirdiğini ve cezaevi yönetimi tarafından geç müdahale edilmesi aktardı. Kalp krizi geçiren Saat’in ambulans yerine ring aracıyla hastane götürüldüğü sırada kalbi durduğunu belirten Tan, müdahale sonrası kalbi atmaya başladığını yazdı. Saat’in yoğun bakım servisinde uyutulduğunu ve durumunu kritik olduğunu vurgulayan mektupta, duyarlılık çağrısında bulundu.
 
GEÇ MÜDAHALE EDİLİYOR
 
Tan, mektubunda, Murat Saate acilen müdahale edilmesi için arkadaşları Muratın revire kaldırılmasını idareye bildiriyor. Ancak, Murat Saat arkadaşımız gecikmeli bir şekilde koğuştan alınıyor, o haliyle cezaevi ring aracına konularak hastaneye götürülüyor ifadelerine yer verdi.  Kalp krizi gibi hayati ve kritik bir anda ambulansın çağrılmadığını belirten Tan, şunları yazdı: Arkadaşımızın yolda kalbi duruyor. Ring aracı gibi her açıdan olumsuz bir araçla adeta kaderine terk edercesine hastaneye ulaştırılıyor. Hastanedeki müdahale sonucu, duran kalbi yeniden çalıştırılıyor, ancak geçirdiği krizin şiddeti ve riskleri nedeniyle yoğun bakımda uyutularak bekletiliyor. 
 
YOĞUN BAKIMDA VE DURUMU KRİTİK
 
Tan, şu bilgileri paylaştı: Sonrasında ise Balıkesire sevk ediliyor. Arkadaşımız, Balıkesir Hastanesinde anjiyo oluyor. Şuan durumunun kritik olmasından dolayı halen yoğun bakımda uyutularak tutulduğu, ara sıra uyandırıldığı haberini almış bulunmaktayız. 
 
ÖYKÜ KİTABI VAR
 

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Murat Saat’in, “Yoksak Sen Benim En İyi Arkadaşım mısın?” adlı bir öykü kitabı bulunuyor.

Son güncelleme: 11:39 28.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı