• Turkhane Logo

Kalın'dan Rusya açıklaması: Tanımıyoruz

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Moskova'nın Ukrayna'da işgal altında tuttuğu bölgelerde Rusya'ya katılım referandumu yapmasını tanımadıklarını ifade ettiği aktarıldı.

00:31 24 Eylül 2022 Cumartesi
Kalın'dan Rusya açıklaması: Tanımıyoruz
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Moskova'nın Ukrayna'da işgal altında tuttuğu bölgelerde Rusya'ya katılım referandumu yapmasını tanımadıklarını ifade ettiği aktarıldı.

NTVde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalının, Rusyadan Suriyeye kadar birçok konuya değindiği belirtildi.

Cumhuriyette yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiyenin Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) temaslarına ilişkin, Asya ile olan ilişkilerde paradigmatik değişimin olduğunu söyledi.
Kalın, Rusyanın kısmi seferberlik kararıyla ilgili, Daha önce Kırım konusunda tavrımız neyse Donetsk ve Luhansktaki tavrımız da aynı. Rusyanın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz. Rusya, pazarlık yapmak, taşları yeniden dizmek istiyor. Ukraynanın egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyoruz. Bu savaşta Ukraynanın yanındayız dedi.

İbrahim Kalın, Türkiye-Suriye ilişkileriyle ilgili de Suriye ile siyasi temas konusunda şu anda bir plan yok değerlendirmesinde bulundu. Kalın, Türk bankalarına yaptırım tehdidiyle ilgili olarak İddiaların bir aslı yok, yaptırımlar delinmiyor dedi.

Kalın, NTV yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İbrahim Kalının açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Asya ile ilişkilerimizde paradigmatik bir değişim var. Türkiye ABye üyelik için üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmişken, ABnin fasılları açmaması bir uzaklaştırma meydana getiriyor. Biz, AB üyelik sürecinin devam etmesini istiyoruz. Türkiye AB üyesi olmasa bile Avrupa ülkeleriyle ticaretini zaten sürdürüyor ve sürdürecek. AB tarafının yapıcı bir konumda olması gerekiyor. Biz bir tercih noktasında ikilemde kalmak istemiyoruz. AB üyeliği Türkiyenin stratejik tercihidir.
RUSYANIN KISMİ SEFERBERLİK KARARI
Daha önce Kırım konusunda tavrımız neyse Donetsk ve Luhansktaki tavrımız da aynı. Rusyanın yapmak istediği referandumu tanımıyoruz. Rusya, pazarlık yapmak, taşları yeniden dizmek istiyor. Ukraynanın egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyoruz. Bu savaşta Ukraynanın yanındayız. Savaşın sona ermesi için çaba gösteren tek ülke Türkiye. Savaş başladığında da bizim öngörümüz savaşın uzun süreceği yönündeydi. Şu andaki görüntü de savaşın uzayacağı yönünde.

Son güncelleme: 00:31 24.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı