• Turkhane Logo

Kalbine stent takılması gereken tutuklu öğretmen için doktor bulunamıyor

Tokat T tipi Cezaevinde 5.5 yıldır tutuklu bulunan ve uzman doktor bulunamadığı için kalbine stent takılamayan din kültürü öğretmeni Veysel Tıkaç'ın özel bir hastaneye sevk talebi kabul edilmedi. Tıkaç'ın hayati tehlikesi var.

00:00 24 Ocak 2023 Salı
Kalbine stent takılması gereken tutuklu öğretmen için doktor bulunamıyor
Tokat T tipi Cezaevinde 5.5 yıldır tutuklu bulunan ve uzman doktor bulunamadığı için kalbine stent takılamayan din kültürü öğretmeni Veysel Tıkaç'ın özel bir hastaneye sevk talebi kabul edilmedi. Tıkaç'ın hayati tehlikesi var.

Sevinç Özarslan’ın haberine göre, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 3 Temmuz 2017’de tutuklanan ve daha önce kalbine 9 kez stent takılan KHK’lı din kültürü öğretmeni Veysel Tıkaç’a hem damarları yıprandığı hem de böbrek yetmezliği nedeniyle anjiyo yapılamıyor.



5,5 yıldır tutuklu olduğu Tokat T Tipi Cezaevinden hastaneye götürülüp getirilen Tıkaç’ın ailesi durumdan çok endişe ettiklerini belirterek tedaviye başlanmasını istedi. Bir aile yakını, “Nefroloji bölümü nasıl tedavi uygulanacağını bilemediği için başka bölümlerin görmesini istedi. Üre çok yüksek, keratin çok yüksek. Bütün değerleri birbirine girmiş vaziyette. Böbreğinin birinde küçülme vardı. O da ilerledi. Anjiyo yapılabilmesi için böbrek yetmezliğinin kontrol altına alınması lazım. Özel hastaneye götürelim, masrafını biz karşılarız diye dilekçe yazdık, kabul etmediler.” dedi.



TUTUKLANMADAN ÖNCE 7, HAPİSTEYKEN 2 STENT TAKILDI



Kalp, şeker, böbrek yetmezliği, gut, mide ve bağırsak hastalıkları olmasına rağmen tutuklanan Veysel Tıkaç’ın kalbine tutuklanmadan önce 7, tutuklandıktan sonra 2 stent takılmıştı. Tıkaç’ın sağlığının cezaevinde daha da bozulduğunu ve tedavisinin geciktiğini belirten aile yakını, “Onuncu stent takılması lazım ama damar yıprandığı için, hem böbrek yetmezliği nedeniyle takamıyorlar. Stenti damarın içine koymaları mümkün değil. En azından diğer stentlerin temizlenmesi lazım. Normalde anjiyo yarım saat sürer ama onun anjiyosu tıpkı ameliyat gibi 2-3 saat sürüyor. Şu anda hiçbir işlem yapamıyorlar. Açıkçası biz de yapmalarını istemiyoruz. Allah korusun o müdahalede ne olacağı belli değil.” ifadelerini kullandı.



Tokat ve Sivas gibi çevre illerde uzman bir doktor olmadığını belirten aile yakını şöyle devam etti: “Aslında onu hocanın görmesi lazım ama Sivas Üniversitesi Hastanesi’nde hoca yok. Tokat’ta da öyle. En son anjiyosunu Kayseri’de yaptırmışlardı. Kayseri’ye gidip gelmesi çok pahalıya mal oldu. En son cuma günü görüştük. Sadece diyetle şekerini ayarda tutabiliyor. Çok zayıflamıştı. Küçücük kaldı.”



Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1999 yılında fahri vaizlik belgesi verilen Veysel Tıkaç, bir yıl önce ailesine gönderdiği mektupta geçirdiği operasyonları ve hastalıklarını şöyle sıralamıştı:




Automatisch generierte Beschreibung/>



1- İlk anjiyomu 2003 veya 2002 nisanında Diyarbakır’da oldum. Ankara’ya sevk ettiler.
2- Ankara İbn-i Sina’da anjiyo-balon oldum. İlk stenti koydular. Tarihler 2002-2003 nisan tam hatırlamıyorum.
3- Anjiyo yine 2004’te Diyarbakır’da oldu.
4- Anjiyo Gaziantep -Sanko Özel Hastanesinde.
5- Anjiyo Sivas Devlet Hastanesinde oldu. 2009 veya 2010.
6- Anjiyo Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde oldu ve balon yapıldı 3 damara stent kondu.
7- Anjiyo yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde oldu ve yine balon yapılıp 3 stent daha takıldı.
8- Anjiyo Tokat hapishanesinde iken 2017 yılında yapıldı. Balon oldu ve 2 stent daha takıldı. İşlem uzun sürdüğü için diğer iki damara böbreklere zarar olur diye dokunulmadı.
9- Anjiyo için Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde hazırlık yapıldı fakat araç-gereç eksikliğinden son anda Kayseri Erciyes Üniversitesi’ne sevk edildi.
10- Anjiyo Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde yapıldı. Damar çapları ölçüldü. Damar çapları inceldiği için iki damara balon yapıldı ama stent konamadı. 2019
11- Anjiyo Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde yapıldı. Balon yapıldı. İki damara balon yapıldı. Fakat damarların zayıflığından stent konulamadı.
– En son Tokat’ta Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde yapılan anjiyoda 3 veya 4 damarda daha tıkanıklık olduğu bana söylendi. Anjiyo raporunda da çizilerek gösterildi. Şu an büyük bir ihtimal yine anjiyo ve balon olmam gerekecek. Artık damarlara stent de konamıyor. Bir de kalp damarımda genişlik var. 4.1 veya 4.2 mm. Normali 3.5 mm.




Bu haberler de ilginizi çekebilir:



– Diyarbakır, İbn-i Sina raporları alacak kimse yok. Bunlarda cezaevinde olduğum için oradan gönderiyorum.
– Tarihleri 1 yıl aşağı yukarı olarak yazdım. Uzun yıllar olduğu için tam hatırlayamadım.
– Farklı hastalıklarım var fakat şu an en önemli gözükenler, kalp, şeker ve böbrek.




Son güncelleme: 00:00 24.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı