• Turkhane Logo

Kalbinde 9 stentle cezaevinde yatan KHK’lı öğretmen: Kalp damarlarım tıkandı

4,5 yıldır Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı din kültürü öğretmeni Veysel Tıkaç (55), ailesine gönderdiği mektupta 2003 yılında beri gördüğü anjiyoları yazıp kalp, şeker ve böbrek hastalıklarının acil olduğunu söyledi.

14:49 05 Nisan 2022 Salı
Kalbinde 9 stentle cezaevinde yatan KHK’lı öğretmen: Kalp damarlarım tıkandı
4,5 yıldır Tokat T Tipi Cezaevinde tutuklu olan KHK’lı din kültürü öğretmeni Veysel Tıkaç (55), ailesine gönderdiği mektupta 2003 yılında beri gördüğü anjiyoları yazıp kalp, şeker ve böbrek hastalıklarının acil olduğunu söyledi.


Kalbinde 9 stentle cezaevinde yaşayan KHK’lı öğretmen Veysel Tıkaç, kalp damarlarının tıkalı olduğunu ancak artık stent takılamadığını söyledi. Hapiste birçok hastalıkla mücadele ettiğini ifade eden Tıkaç, “Farklı hastalıklarım var, fakat şu an en önemli gözükenler kalp, şeker ve böbrek.” dedi.

En son Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi’nde anjiyo yapıldığını ifade eden Tıkaç, “3 veya 4 damarda daha tıkanıklık olduğu bana söylendi. Anjiyo raporunda da çizilerek gösterildi. Şu an büyük bir ihtimal yine anjiyo ve balon olmam gerekecek. Artık damarlara stent konulamıyor. Bir de kalp damarımda genişlik var. 4.1 veya 4.2 mm. Normali 3.5 mm. Farklı hastalıklarım var, fakat şu an en önemli gözükenler, kalp, şeker ve böbrek.” dedi.


Kalp, şeker, böbrek yetmezliği, gut, mide ve bağırsak hastalıkları olmasına rağmen tutuklanan Veysel Tıkaç’ın kalbine hapse girmeden önce 7, tutuklandıktan sonra 2 stent takıldı. İki yılda bir kalp damarları tıkanan Tıkaç’a damarları zayıfladığı için artık stent takılamıyor.

Ailesiyle geçen hafta görüşen Tıkaç, göğüs, sırt ve boyun bölgesinde çok ağrı olduğunu, merdiven çıkarken zorlandığını, kalp sancısı hiç kesilmediği için de spora çıkamadığını belirtti.

/

1- İlk anjiyomu 2003 veya 2002 nisanında Diyarbakır’da oldum. Ankara’ya sevk ettiler.
2- Ankara İbn-i Sina’da anjiyo-balon oldum. İlk stenti koydular. Tarihler 2002-2003 nisan tam hatırlamıyorum.
3- Anjiyo yine 2004’te Diyarbakır’da oldu.
4- Anjiyo Gaziantep -Sanko Özel Hastanesinde.
5- Anjıyo Sivas Devlet Hastanesinde oldu. 2009 veya 2010.
6- Anjiyo Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde oldu ve balon yapıldı 3 damara stent kondu.
7- Anjiyo yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde oldu ve yine balon yapılıp 3 stent daha takıldı.
8- Anjiyo Tokat hapishanesinde iken 2017 yılında yapıldı. Balon oldu ve 2 stent daha takıldı. İşlem uzun sürdüğü için diğer iki damara böbreklere zarar olur diye dokunulmadı.
9- Anjiyo için Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde hazırlık yapıldı fakat araç-gereç eksikliğinden son anda Kayseri Erciyes Üniversitesi’ne sevk edildi.
10- Anjiyo Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde yapıldı. Damar çapları ölçüldü. Damar çapları inceldiği için iki damara balon yapıldı ama stent konamadı. 2019
11- Anjiyo Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde yapıldı. Balon yapıldı. İki damara balon yapıldı. Fakat damarların zayıflığından stent konulamadı.

/

– En son Tokat’ta Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi’nde yapılan anjiyoda 3 veya 4 damarda daha tıkanıklık olduğu bana söylendi. Anjiyo raporunda da çizilerek gösterildi. Şu an büyük bir ihtimal yine anjiyo ve balon olmam gerekecek. Artık damarlara stent de konamıyor. Bir de kalp damarımda genişlik var. 4.1 veya 4.2 mm. Normali 3.5 mm.

– Diyarbakır, İbn-i Sina raporları alacak kimse yok. Bunlarda cezaevinde olduğum için oradan gönderiyorum.
– Tarihleri 1 yıl aşağı yukarı olarak yazdım. Uzun yıllar olduğu için tam hatırlayamadım.
– Farklı hastalıklarım var, fakat şu an en önemli gözükenler, kalp, şeker ve böbrek.



DİYANET FAHRİ VAİZLİK BELGESİ VERMİŞTİ

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmaları kapsamında 3 Temmuz 2017’de tutuklanan Veysel Tıkaç, Tokat’taki yerel gazeteler tarafından “Hizmet’in valisi” diye itham edildiği için örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Veysel Tıkaç’a 28 Ocak 1999’da fahri vaizlik belgesi vermiş, din yüksek tahsili görmüş Tıkaç’ın Tokat’ın köylerinde, ilçelerinde cami cemaatine vaaz edebileceğini söylemişti.

 

Son güncelleme: 14:49 05.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı