• Turkhane Logo

Kalaycıoğlu: Erbaş’ın çıkışları provokasyon amaçlı

Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın açıklamalarının AKP tabanını canlı tutmak, ülkenin gerçek gündeminin konuşulmasını engelleme amaçlı olduğunu söyledi.

11:35 10 Eylül 2021 Cuma
Kalaycıoğlu: Erbaş’ın çıkışları provokasyon amaçlı
Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın açıklamalarının AKP tabanını canlı tutmak, ülkenin gerçek gündeminin konuşulmasını engelleme amaçlı olduğunu söyledi.



Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaşın açıklamalarının AKP tabanını canlı tutmak, ülkenin gerçek gündeminin konuşulmasını engelleme amaçlı olduğunu söyledi. Erbaşın sosyal medya açıklamasını provokasyon olarak niteleyen Kalaycıoğlu, önümüzdeki dönemde Alevi-Sünni, milliyetçilik tartışmalarının artacağını vurguladı.

Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın son dönemdeki çıkışlarını provokasyon amaçlı olduğunu iddia ederek, Erbaş’ın sosyal medya ile ilgili “Hukuk yetmezse fıkıhla düzenlenir” yönündeki açıklamasını eleştirerek, “ Böyle bir düzenleme yapılması zordur, bu tür çıkışlar provokasyondur, bunun gerçekleşmesi için Meclis kararı gerekir. Buradaki amaç muhalefetin tepki vermesini sağlamak. Muhalefet ne kadar aşırı tepki verirse siyasal gündemi, ekonomi konuşmaktan, Merkez Bankası’nda rezervimizin kalmamış olduğunu konuşmaktan uzaklaşıyor” dedi.


Siyaset Bilimci Ersin Kalaycıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın son dönemdeki çıkışlarını provokasyon amaçlı olduğunu iddia etti. Kalaycıoğlu, Erbaş’ın “Hukuk yetmezse fıkıhla düzenlenir” yönündeki açıklamasını eleştirerek, “ Böyle bir düzenleme yapılması zordur, bu tür çıkışlar provokasyondur, bunun gerçekleşmesi için Meclis kararı gerekir. Buradaki amaç muhalefetin tepki vermesini sağlamak. Muhalefet ne kadar aşırı tepki verirse siyasal gündemi, ekonomi konuşmaktan, Merkez Bankası’nda rezervimizin kalmamış olduğunu konuşmaktan uzaklaşıyor” dedi.

Kalaycıoğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamada, seçime doğru Alevi-Sünni çatışmalarının milliyetçilik çatışmalarının artacağına dikkat çekerek, “Burada bütün mesele muhalefeti olabildiğince iktidarın başarısız olduğu alanlardan bu alana çekmek, gündemi değiştirmek” dedi. Türkiye’de dini cemaatlerle bağlantılı olanların oranının yüzde 48 olduğunu kaydeden Kalaycıoğlu, iktidarın söylemleriyle bir yapıları canlı tutmaya çalıştığını öne sürdü.

2020 Mayıs ayından bu tarafa Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın bu yönde açıklamalar yaptığına işaret ederek, “İzmir’de bir camiden Çav Bella yayını yapıldı, hemen CHP’den eski bir çalışanı suçlandı ama hala kimin yaptığı anlaşılmadı. Bütün bunlar siyaset bilimi açısından bakacak olursanız, çok büyük amaçlardan ziyaret şu anda Türkiye’de cepheleşmiş olan siyasetin içerisinde olabildiğince büyük çatışmak yaratmak, cepheleri germek, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş olan kitlesi sağlamlaştırmak ve başka yerlere oy vermeyi düşündürtmemek açısından yapılan girişimlerden ibaret.

Kalaycıoğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamada, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesinin fazla bir etkisinin olmayacağı kanasında olmadığına işaret ederek, Cumhur İttifakı’nın ülke demokrasisine vereceği hiçbir şeyin kalmadığını ifade etti.

Son güncelleme: 11:35 10.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı