• Turkhane Logo

Kaftancıoğlu: Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam” dedi.

19:38 31 Mayıs 2022 Salı
Kaftancıoğlu: Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için...
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam” dedi.


İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018’de başlatılan soruşturmada Kaftancıoğlu 2012-2017 arasındaki bazı Twitter paylaşımları nedeniyle suçlanmıştı.

Kaftancıoğlu, İstanbul il başkanlığına 13 Ocak 2018’de seçilmişti.


Paylaşımları nedeniyle Kaftancıoğlu’na ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘kamu görevlisine hakaret’, ‘cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılama’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçlarından dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

İstinaf mahkemesinin kararı hukuka uygun bulmasının ardından ceza Yargıtay’a taşınmıştı.

Yargıtay, Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezasının dört yıl 11 ay 20 günlük bölümünü onamış, iki suçtan verilen dört yıl iki aylık hapis cezasını bozmuştu.

Verilen cezadan koşullu salıverilme süresi çıkarıldığında yatar süresi iki yıl beş ay 25 güne denk düşüyor.

Ceza üç yıl veya daha az süreli olduğundan yasa gereği Kaftancıoğlu hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanması gerekiyor.

İnfaz savcılığının ardından Kaftancıoğlu, basına gösterilmeden adliyeden çıkarılarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

NEREDE KALMIŞTIK?

Buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra salıverilen CHP İstanbul il başkanı, cezaevi önündeki konuşmasında şunları dedi: “Arkadaşlar nerede kalmıştık? Önce onu soralım. Değerli yol arkadaşlarım birincisi, “Silivri soğuktur” diye bir kavram var ama bugün Silivri ve tüm İstanbul çok sıcak. Arkadaşlarımın söylediğine göre saat 11’den itibaren buralardaymışsınız. Bu sıcakta sizi saatlerce bırakmak zorunda kalanlar adına hepinizden özür dilerim. İyi ki varsınız. Esas olan ahlak, akıl, adalet. Biz bu ülkede adalete susamış ve adaletsizliğe uğramış 84 milyon için adalet mücadelesi veriyoruz. Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam.”
 

Son güncelleme: 19:38 31.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı