• Turkhane Logo

Kadirov'un sağ kolu Tuşayev Ukrayna'da öldürüldü

İşgal hattından neredeyse her an sıcak bilgiler gelirken, Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine destek veren Ramzan Kadirov liderliğindeki Çeçen özel güçler büyük bir darbe aldı.

09:47 28 Şubat 2022 Pazartesi
Kadirov'un sağ kolu Tuşayev Ukrayna'da öldürüldü
İşgal hattından neredeyse her an sıcak bilgiler gelirken, Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine destek veren Ramzan Kadirov liderliğindeki Çeçen özel güçler büyük bir darbe aldı.

Rusyanın 2014te Kırımı ilhak etmesinin ardından Ukraynanın doğusundaki ayrılıkçı grupları desteklemesiyle başlayan gerilim geçen hafta bir sıcak savaşa döndü. Hafta başında Rusyanın Ukraynanın doğusundaki ayrılıkçı gruplar Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyetini tanıması ve bu bölgelere Ukrayna şiddeti dolayısıyla yardım gönderme kararı almasıyla birlikte sınırda bekleyen çok sayıda Rus askeri ve aracı Ukrayna topraklarına girdi.

ÇOK SAYIDA SİVİL ÜLKEDEN KAÇTI, BÖLGEDE İNSANİ KRİZ YAŞANIYOR
Rusyanın özel askeri operasyon olarak adlandırdığı fakat uluslararası kamuoyunda işgal olarak tanımlanan bu gelişme endişe yaratmaya devam ediyor. Çok sayıda sivil ülkeden kaçarken birçok Ukraynalı ise sığınaklara akın etti. Bölgede insani bir kriz yaşanırken hem havadan hem de karadan çatışmalar devam ediyor.

ÇEÇEN GÜÇLER BÜYÜK BİR KAYIP YAŞADI
Ukraynaya havadan ve karadan müdahale eden Rusyaya Çeçen özel güçler de katıldı. Başkent Kiev dışında yaşanan çatışmada ise Çeçen güçler büyük bir kayıp yaşadı.

TUŞAYEVİN ÖLÜMÜ DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU
Ukrayna ordusu Kiev için direnişe devam ederken Rus yanlısı Çeçen lider Ramzan Kadirovun üst düzey kurmayları arasında yer alan General Magomed Tuşayevin öldürüldüğü açıklandı. Çeçen güçlerinin en önemli askeri isimlerinden biri olan Tuşayevin ölümü uluslararası medyada da gündem oldu.

KADİROV KİEVİN ELE GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Uluslararası medyada yer alan haberde Tuşayevin 141inci motorize ulusal güvenlik birimini yönettiği belirtilirken, Kadirovun da saldırıdan kısa bir süre önce bu taburu ziyaret ettiği iddia edildi. Tuşayev ile birlikte geçmişte fotoğrafları da yayınlanan Kadirov bir süre önce Kievin ele geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Son güncelleme: 09:47 28.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı