• Turkhane Logo

Kadir Şeker hakkındaki dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi

Kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, saldırganın ölümüne neden olduğu için tutuklanan Kadir Şeker hakkındaki dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi.

16:16 06 Eylül 2022 Salı
Kadir Şeker hakkındaki dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi
Kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, saldırganın ölümüne neden olduğu için tutuklanan Kadir Şeker hakkındaki dosya yeniden Yargıtay'a gönderildi.


Konyada Özgür Duran isimli erkek tarafından darp edildiğini gördüğü Ayşe Dırla isimli kadını kurtarmak isterken Duranı öldürdüğü gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şekerin dosyası yeniden Yargıtaya gönderildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesine müşteki avukatlarınca Şekerin tahliyesine yönelik sunulan itiraz dilekçelerinin, 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesinin ardından, her iki tarafın avukatları Yargıtaya başvurdu.


Müşteki avukatları itiraz dilekçesinde, Kadir Şeker hakkında verilen cezanın az olduğunu ve yeniden tutuklanması gerektiğini gerekçe gösterirken, Şekerin avukatları da verilen cezanın fazla olduğunu savundu.

Dosya Yargıtay tarafından yeniden incelenecek.

NE OLMUŞTU?

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesindeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı. Bu sırada Özgür Duranın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile Duran arasında boğuşma yaşanmış, aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şekere kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, ceza haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şekerin avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtaya gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şekere verilen hapis cezasını temyiz istemiyle ilgili incelemişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası Türk Ceza Kanununun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 5 Temmuzda yeniden yargılanan Kadir Şekerin haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatlarının Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesine yaptıkları itiraz üzerine tahliye kararı verilen Şeker, Akşehir Ceza İnfaz Kurumundan çıkmıştı.

Kadir Şekerin tahliye edilmesine Duran ailesinin avukatlarından Duygu Delibaş itirazda bulunmuştu.

Son güncelleme: 16:16 06.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı