• Turkhane Logo

Kadir İnanır’dan Diyarbakır mesajı: Geleceğinizi şansa bağlamayın

"Kapı" filmine dair söyleşiye katılmak için Diyarbakır'a giden Kadir İnanır'ı karşılayan Barış Anneleri, İnanır'a "Açlık grevlerine ses olun" dedi.

15:02 24 Nisan 2019 Çarşamba
Kadir İnanır’dan Diyarbakır mesajı: Geleceğinizi şansa bağlamayın
"Kapı" filmine dair söyleşiye katılmak için Diyarbakır'a giden Kadir İnanır'ı karşılayan Barış Anneleri, İnanır'a "Açlık grevlerine ses olun" dedi.





Diyarbakır’da düzenlenen bir organizasyonla, 12 Nisan’da gösterime giren “Kapı” filminin başrol oyuncusu Kadir İnanır katılımıyla söyleyişi düzenlendi.


Söyleşiye Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Barış Anneleri, Barış Meclisi üyeleri, HDP Diyarbakır ilçe belediye başkanları yanı sıra bini aşkın yurttaş katıldı.

Burada İnanır’la buluşan Barış Anneleri Meclisi üyeleri, İnanır ile tokalaştı. Kısa bir konuşma yapan Bandırma 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde 1 Mart’tan beri açlık grevinde olan Fetullah Yiğit’in annesi Nafiye Yiğit, İnanır’dan ve tüm toplumdan açlık grevinde olanların sesi olmalarını istedi.

‘SAĞIR VE KÖR OLMASINLAR ARTIK YETER’

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile başlayan açlık grevi eylemlerinin 5 ayı geçtiğini vurgulayan Yiğit, şunları söyledi: “ Biz anneyiz insanların ölümüne karşıyız. Kim olursa olsun artık bu ölüm dursun. Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz. Sesimizi duyun. Sağır ve kör olmasınlar artık yeter bu tecrit kaldırılsın artık.”

Yiğit, konuşmasının ardından barışı temsil eden beyaz tülbendini İnanır’ın boynuna astı.

İNANIR 1971’DEKİ BİR DİYARBAKIR ANISINI ANLATTI

Daha sonra konuşan Kadir İnanır şunları söyledi: “1971 yılında Diyarbakır’a geldim. Türkiye’de insanlar araba almak için sıraya giriyordu. Araba azdı. Sıra çekmek isteyenler, torbadan bir numara çekiyordu. Onlara araba çıkarsa o dönem de araba sahibi olurlardı. Ben de kalabalık bir ekiple geldim. Bir numara çektim. O şanslı adam gidip arabasını alacaktı. O kadar talep vardı ki araba sahibi olmaya, ben de bir tek kelime söyledim. Hayatınız boyunca geleceğinizi asla şansa bağlamayın. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Hoş geldiniz.”

TAHİR ELÇİ ANISINA TABLO HEDİYE EDİLDİ

Daha sonra sinema salonlarının bulunduğu alana geçen İnanır ve beraberindekiler, “Kapı” filmini izledi. Film gösteriminin ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, Dört Ayaklı Minare ve Kurşunlu Cami’nin işlenmiş olduğu tabloyu Tahir Elçi anısına Kadir İnanır’a verdi.

TÜRK: HALKLARI VE ACILARI ANLATAN FİLMİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ise şunları kaydetti: “Bugün burada dışlanmış unutulmuş halkların dramını hep birlikte izledik. Umut ediyorum bu topraklar yine birçok kültürün, inancın, dillerin buluştuğu bir yer olacaktır. Değerli Kadir İnanır’a halkları ve acıları anlatan bu filminden dolayı kendini kutluyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son güncelleme: 15:02 24.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı