• Turkhane Logo

"Kadınların güven içinde yaşamasına engel olanlar mutlaka cezalandırılmalı"

İngiltere’de bir grup Türk aktivist, kadına şiddet vakalarında cezasızlığa dikkat çeken eyleme imza attı.

17:14 07 Mart 2022 Pazartesi
İngiltere’de bir grup Türk aktivist, kadına şiddet vakalarında cezasızlığa dikkat çeken eyleme imza attı.


Başkent Londra’da Kadınlar Günü etkinliği kapsamında hafta sonu bir yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce kadın, hemcinslerinin maruz kaldığı adaletsizliklere karşı hak arayışlarını pankart ve sloganlarla dile getirdi.

TEMSİLİ HÜCRE İLGİ ODAĞI OLDU


Bold Medyadan Necdet Çelikin haberine göre, cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte Türk aktivistlerin taşıdığı temsili cezaevi hücresi ilgi odağı oldu. Temsili hücre içinde, kadın cinayetlerinin faili olarak bir erkek manken yer aldı. Mankenin bedeni, kadın cinayetleri haberlerinin kupürleriyle kaplandı. Mankenin alnına, ’17 kadın öldürdüm’ itirafının yer aldığı haber kupürü yapıştırıldı.

/

ŞİDDETİN FAİLİ HAPİSTE, BİZ ÖZGÜRÜZ

Londra merkezli İnsan Hakları Dayanışma Derneği (Human Rights Solidarity-HRS) Başkanı Merve Arslangören, eylemle ilgili Bold Medya’ya açıklama yaptı. Temsili hücre ile kadın cinayetlerine dikkat çekmek istediklerini anlatan Arslangören, ‘’Kadına şiddetin failini sembolik olarak hapsettik. Dışarda özgürce yürüyebiliyoruz. Kadınların güven içinde yaşamasına engel olanlar mutlaka cezalandırılmalı. Biz bunu anlatmaya çalıştık. Görüyoruz ki mesajımız etkili oldu.’’ dedi. Arslangören, iki yıl önceki etkinlikte, Türkiye’deki mahpus kadınlar için yürüdüklerini hatırlattı.

TÜRKİYE’DEKİ KADINLAR İÇİN ADALET

Başlangıç noktası olarak polis merkezinin seçildiği yürüyüşte HRS gönüllüsü aktivistler taşıdıkları pankartlarla Türkiye’deki kadınlar için adalet talebini dile getirdi. Dernek gönüllüleri, trampetlerle tempo tutup ‘Adalet yoksa barış da yok’ diye slogan attı. Etkinliğe renk katan ‘temsili hücre’ platformu, İngiliz medyasının da ilgisini çekti. BBC, renkli karelerle yürüyüşü okurlarına duyurdu.

Son güncelleme: 17:14 07.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı