• Turkhane Logo

Kadına şiddetten gözaltına alınan Güleda’nın katilini “Şehri terk et” diyerek serbest bırakmışlar

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel’in öldürülmesinin ardından başlatılan ‘ihmal soruşturması’ devam ediyor.

16:50 23 Kasım 2019 Cumartesi
Kadına şiddetten gözaltına alınan Güleda’nın katilini “Şehri terk et” diyerek serbest bırakmışlar
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel’in öldürülmesinin ardından başlatılan ‘ihmal soruşturması’ devam ediyor.



Cinayet zanlısı Zafer Pehlivan’ın cinayet öncesi gözaltına alındığı fakat ‘şehri terk et’ denilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.

SAVCILIK SERBEST BIRAKMIŞ


Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Zafer Pehlivan, Güleda Cankel’i kaldığı apartın önünde darp etmesi sonrası çevredekilerin ihbarı üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. İfadeleri alındıktan sonra tutanaklar tutulduğu belirtilen raporda, “Mağdur kişi (Güleda) şikâyetçi olmamasına rağmen ‘koruma verelim’ denilmiş, ancak ‘Hayır ben koruma istemiyorum’ diyerek reddetmiştir. Gözaltı işlemi yapılan şüphelinin (Zafer Pehlivan) ifadesi alınarak savcılığa iletilmiştir. Savcılık ise talimatla ifadesini aldığı şüpheliyi, yine talimatla saat 03.32’de serbest bırakmıştır” denildi.

MAĞDUR İSTEMİYOR DİYE KORUMA VERMEMEZLİK OLUR MU?

Rapora ilişkin Artı Gerçek’e konuşan Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneğinden Avukat Zelal Ayman, mağdur şikayetçi olmasa, koruma istemese dahi tedbir alınması gerektiğini belirtti. Ayman “Polisin bu tür saldırı durumlarında ısrarlı bir şekilde yasayı uygulaması lazım. Mağdur istemiyor diye bir şey olamaz kamu davası bu. Dolayısıyla zaten bir suç işlenmiş. Polisin polisliğini yapması lazım. Bu adamın ne kadar saldırgan olduğunu, olayı cinayete götüreceğini hiç mi anlayamıyor? Bunlar polis akademisinde hiç mi bir şey okumadılar? Meslek gereği suçluyu tanıma, suçu anlamaları gerekiyor. Kadınlar korkuyor. Güleda korkmuş da olabilir. O istemedi ben de koruma vermedim böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

SAVCILIĞIN SERBEST BIRAKMASI SKANDAL

Cinayet zanlısının “şehri terk et” diye bırakılmasının skandal olduğunu vurgulayan Ayman, “Baştan sona olay korkunç. Kadına saldırmış, kadın belki korktu istemedi. Sen orada müdahale edeceksin. Koruma istenilmese dahi durum incelenir buna göre karar verilir. Savcılığın serbest bırakması da skandal. Adamlar hapse giriyorlar. Bir gün izinli çıkıyorlar. O gün gelip eşlerini yada sevgilisini öldürüyor. İsterseniz Fizan’a gönderin o adam gelip öldürecek bu kadını. Sen bir şey yapmalısın. Hiç mi anlamadılar bu adamdaki potansiyeli?” dedi.

Son güncelleme: 16:50 23.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı