• Turkhane Logo

Kaçırılma girişiminde kullanılan uçak MİT'e kayıtlı çıktı!

Jetin sahibi şirketin kayıtlı olduğu adres MİT yerleşkesinde...

22:29 27 Temmuz 2018 Cuma
Kaçırılma girişiminde kullanılan uçak MİT'e kayıtlı çıktı!
Jetin sahibi şirketin kayıtlı olduğu adres MİT yerleşkesinde...

Evinin önünden kaçırılan Türk eğitimci Veysel Akçay’ı Türkiye’ye getirmek için Moğolistan’a giden uçağın Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olduğu ortaya çıktı.

IPA’nın ulaştığı bilgilere göre, Moğolistan’a giden “TT4010” kuyruk tescil numaralı jet, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hava aracı kayıtları listesinde Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. adına kayıtlı görünüyor.
  /
MİT’in yurtdışı operasyonlarında kullandığı iddia edilen TT4010 kuyruk numaralı jet akşam saatlerinde yolcu olmaksızın Türkiye’ye hareket ettti.

Kayıt listesinde, Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş‘nin üç uçağı olduğu görülüyor

1 – TT 4010 kuyruk tescil numaralı Challenger tipi jet,
2 – TT 5030 kuyruk tescil numaralı S-76C tipi jet ve, 
3 – TCKL kuyruk tescil numaralı yine Challenger tipi jet.


/

TT 4010 tescil numaralı jet A1E6486E621E261 numarası ile kayıtlarda yer alıyor. Diğer iki jetin kayıt numaraları ise A1E6486E6259E11 ve A1E6486E63EA701.
Her üç jet için de irtibat e-posta adresi olarak ise “hvcl@hotmail.com“ kullanılmış.

Jetlerin sahibi olarak Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ görünüyor.   ADRES, MİT’İN ADRESİ Açık kaynaklarda araştırıldığında Birleşik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ’nin merkezi olarak şu adres görünüyor: Ahmet Hamdi Sokak No: 61 Yenimahalle/Ankara.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Havacılık İşletmeleri, “İşletme ve Ruhsat” kayıtları listesinde ise TR-GH-059 kodu ile yine aynı adres mevcut.
/

/

Yine açık kaynaklardan yapılan araştırmada bu adreste kimin olduğu kolaylıkla ortaya çıkıyor: Milli İstihbarat Teşkilatı.

Açık kaynaklarda MİT’in adresi şu şekilde yer alıyor: Gayret Mahallesi, Ahmet Hamdi Sokak, MİT Müsteşarlığı Kompleksi, Yenimahalle, Ankara, Türkiye.

Haritadan bakıldığında şirketin kayıtlı olduğu adres MİT yerleşkesi içindeki lojman binalarından biri olduğu, MİT yerleşkesini çevreleyen duvarların içinde olduğu net biçimde görülüyor.
Birlik İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. şirketinin kayıtlı olduğu adres Ankara’daki MİT merkez yerleşkesi içinde bulunuyor

Son güncelleme: 22:29 27.07.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı