• Turkhane Logo

Kaçırılan iki Türk'ün kayıtsız gözaltında tutulduğu ortaya çıktı

Kazakistan'da kaçırılmışlardı, mahkeme kayda geçti...

19:57 09 Kasım 2017 Perşembe
Kaçırılan iki Türk'ün kayıtsız gözaltında tutulduğu ortaya çıktı
Kazakistan'da kaçırılmışlardı, mahkeme kayda geçti...

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşma, Donanma Komutanlığında darbeye karıştıkları gerekçesiyle askerlerin yargılaması yapılırken hakkında bilgi istenen bazı sivillerin durumunu da ortaya çıkardı.

Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki duruşmada daha önceki celselerde durumları sorulan Enver Kılıç ve Zabit Kişinin Kazakistandan Türkiyeye getirildiğine ilişkin yazı zapta geçirildi. 

Geçtiğimiz aylarda Kazakistandan uçuş yapmaları pasaport iptali sebebiyle engellenen Zabit Kişi ve Enver Kılıç, geldikleri Kırgızistana gönderilmek üzere havaalanı terminalinden geçirilmiş, ancak serbest bölgede kaçırılmışlardı.

30 Eylülde kaçırılan kişilerden aradan geçen bir buçuk ayda herhangi bir haber alınamazken kanunlara göre suçlu ya da suçsuz bir kişi, devletin resmi birimlerinde kayıtsız şekilde tutulamıyor. Hukuksuz şekilde Türkiyeye getirildikleri belirtilen iki Türk vatandaşının nerede tutuldukları ya da son durumları hakkında bir bilgi bulunmazken işkenceye tabi tutulduklarından korkuluyor

Son güncelleme: 19:57 09.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı