• Turkhane Logo

Kaçırılan eğitimcilerin eşleri televizyon programına katıldı

Kosova’da, Kosova polisi ve MİT’in birlikte kaçırdığı eğitimcilerin eşleri, Kosova’daki bir televizyon kanalında programa katıldı.

14:39 04 Nisan 2018 Çarşamba
Kaçırılan eğitimcilerin eşleri televizyon programına katıldı
Kosova’da, Kosova polisi ve MİT’in birlikte kaçırdığı eğitimcilerin eşleri, Kosova’daki bir televizyon kanalında programa katıldı.

Eşlerinin yıllardır Kosova’nın geleceği olan çocuklara için eğitim verdiğini aktaran eşler, Kosova’yı ikinci memleketleri olarak gördüklerini söyledi.

Eğitimcilerin Kosova’dan kaçırılıp Türkiye’ye götürülmesi gündemdeki yerini koruyor. Kosova Mehmet Akif Koleji Genel Müdürü Mustafa Erdem ve Eğitimci Hasan Hüseyin Günakan’ın eşi ile oğlu Kosova’da yayın yapan GazetaTribuna’nın programına konuk oldu. Kosova’yı ikinci memleketleri olarak gördüklerini belirten eşler, yıllardır Kosova için eğitim hizmeti verdiklerini söyledi.

Kosova adına dünya çapındaki olimpiyatlarda ödüller kazandığını belirten Müdür Erdem’in eşi, “Dünya olimpiyatlarında bizim öğrencimiz madalyalar kazandı. Kosova devleti için ilkler gerçekleştirdik. Eşim hep onlar için uğraştı. Eğitimden insanlara zarar gelmeyeceğini düşündüğümüz için çalışıyorduk. Biz de onlara yardım ediyorduk.” dedi.

 
Eşleri için havaalanında nöbet tuttuklarını hatırlatan Erdem’in eşi, “Havaalanında eşlerimizin götürülmediğini düşünüp nöbet tutarken bir öğrencimiz ailesiyle gece bizi ziyarete geldi. Battaniye ve yiyecekler getirip bir buçuk saat kadar bizimle kaldılar. O soğukta kaldı. Hiç tahmin edemediğimiz insanlardan sevgilerini gördük.” İfadelerini kullandı.
 
 Eğitimci Hasan Hüseyin Günakan’ın eşi de 13 yıldır Kosova’da olduklarını, Kosova’nın geleceği olan çocuklara eğitim verdiklerini belirtti. Kosova’yı çok sevdiklerini belirten Günakan, Kosova’yı ikinci memleketleri olarak gördüklerini söyledi.
 
Eğitimci eşlerinin katıldığı proğramı buradan isleyebilirsiniz; 
 
 

Son güncelleme: 14:39 04.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı