• Turkhane Logo

Kaçırılan eğitimciler Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’ın konutunda mı tutuluyordu?

Türk İstihbaratının Kosova'daki son adam kaçırma operasyonunda Türk Büyükelçiliği lojistik, planlama ve tutukluluk merkezi olarak kritik rol oynadı.

16:41 31 Mart 2018 Cumartesi
Kaçırılan eğitimciler Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’ın konutunda mı tutuluyordu?
Türk İstihbaratının Kosova'daki son adam kaçırma operasyonunda Türk Büyükelçiliği lojistik, planlama ve tutukluluk merkezi olarak kritik rol oynadı.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kaçırılan öğretmenler halen Pristine Havalimaninin eski binasında Türkiye’ye iade edilmek üzere tutulmaktalar. Havaalanında bulunan Mehmet Akif Kolejinin bazı öğrenci velileri öğretmenleri burada teşhis ettiler.
 
Kosovalı yetkililerin yaptıkları açıklamalara rağmen, öğretmenler dünden bu yana Türk Büyükelçilik binasında ya da Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’ın konutunda tutulmaktalar. Diplomatik temsilcilikler işgal edilemez ve güvenlik görevlileri misyon şefinin izni olmadan buralara giremezler.
 
Anadolu Ajansı tarafından bir odada Türk bayraklarının önünde çekilen öğretmenlerin resimleri öğretmenlerin Türkiye’ye getirildikleri iddiasıyla yayınlandı. Ancak sonrasında, Türk istihbaratının Hizmet Hareketine karşı yaptığı operasyonları övmeye çok meraklı Erdoğan medyası olaya ilişkin görüntü paylaşmadı.

 
Cumhuriyet gazetesi resimlerin, tutuklanmalarının ardından Pristine Büyükelçiliğinde Anadolu Ajansı tarafından çekildiğini duyurdu.
 
1600×1200 piksel görüntü kaliteli profesyonel makine ile çekilmişe benzeyen resimlerde oda polis merkezi imajı vermesi amacıyla düzenlenmiş.
 
Resimlerin Anadolu Ajansı tarafından yayınlanmasıyla beraber, Anadolu Ajansı’nın Pristine foto muhabiri Erkin Keçi öğretmenlerin nerede olduklarına ilişkin sorgulanmalıydı.
 
Yetkililer odadaki bayrakların Türk misyonlarında kullanıldığını ve normalde polis merkezlerinde bulunan türden olmadığına dikkat çekiyorlar. Nitekim, Büyükelçi Kılıç’ın Büyükelçilik Facebook hesabında yayınlanan bazı fotoğrafları da bu iddiayı doğruluyor. Öğretmenlerin resimleri muhtemelen Büyükelçi Kılıç’ın da resim çekildiği odada çekilmişe benziyor. Zemin, duvar rengi, bayrak turu ve bayrak alemleri birbirinin aynisi. Dahası, bütün resimlerde Türkiye’nin kurucu lideri Atatürk’ün resminin asıldığı çivinin de izi gözükmekte.
 
Söylenildiğine göre bu kanun dışı operasyon MİT’in Kosova temsilcisi Nurettin Canay Kavuncu tarafından yönetilmekte. Kavuncu başkâtip sıfatıyla meslektaşı Atakan Ertaş’la birlikte Türkiye Büyükelçiliğinde çalışır gözükmektedir.
 
Yandaş yazar Cem Küçüke göre Mit Dış Operasyonlar Birimini adam kaçırma ve suikast faaliyetleri amacıyla kurdu.
 
Öte yandan, böyle hukuksuz bir operasyonun lojistik altyapısı ve diplomatik temsilciliklerin kullanımı Büyükelçi Kılıç’ın izni olmaksızın gerçekleşemez. Türk diplomasisi bu kanunsuzluğun bedelini ödemeli, Büyükelçi Kılıç ile istihbarat görevlileri Kavuncu ve Ertaş’ın istenmeyen adam ilan edilmesine ilişkin süreç derhal başlatılmalı.
 
 
 

Son güncelleme: 16:41 31.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı