• Turkhane Logo

"Kaç yıl kıdem aldığımızı soruyor, salona girerken bir o kadar yumruk atıyordu"

15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra makamında gözaltına alınan eski Hakim Albay Cemil Çelik, 39 meslektaşı ile birlikte götürüldüğü Ankara Gazi Spor Salonu’nda maruz kaldığı insanlık dışı muameleleri anlattı.

17:13 10 Nisan 2022 Pazar
15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra makamında gözaltına alınan eski Hakim Albay Cemil Çelik, 39 meslektaşı ile birlikte götürüldüğü Ankara Gazi Spor Salonu’nda maruz kaldığı insanlık dışı muameleleri anlattı.


Çelikin, YouTube kanalında yayımladığı videoda, şunları söyledi;

-İki otobüse bindirilip Merkez Komutanlığına götürüldük. Gözaltı işlemleri başlatıldı. Bana yakalama tutanağı imzalatılmaya çalışıldı.


-Merkez Komutanlığında bir albay içeri girdi. Bize aynen, Emniyet Müdürlüğünden sıkı talep var. Size ters kelepçe yapacağız. dedi.

-Sıralı olarak yeniden otobüse bindirildik. Gazi Spor Salonuna getirildik. Hemen içeri alınacağımızı düşündük. Öyle olmadı. Yaz ayı otobüste beklerken birden içerisi ısınmaya başladı. Pencereleri, kapıları açın denildiğinde şoför ters bir şekilde, Böyle emir aldık  karşılığını verdi. O zaman anladık başımıza gelecekleri.

-Yarım saat kadar o şekilde bekletildik. Sonra otobüse sakallı bir adam bindi. Bize hakaretlerde bulunmaya başladı. Otobüsten indirilince kafanız yerde olacak, hainler yere bakar şeklinde konuştu.

-Sonra ön taraftan otobüs boşaltılmaya başlandı. Dışarıdan küt pat sesler gelmeye başladı.Tabi ne olduğunu anlamıştım. Sıra bana gelipte tam ayağımı yere basacağım sırada göğsüme bir yumruk geldi.

-Spor salonuna girdikten sonra, küfürler duyulmaya, dayak sesleri gelmeye başladı. Tahir denen bir adam yanımıza geldi ve bize küfürler etmeye başladı. Bizi üçerli sıra yaptı. Baştan başlayıp vura vura bana kadar geldi.

-Sonra tokat atarak içeri almaya başladı. Aldığın kıdem sayısınca vuruyordu. Salonun sol tarafında 200 kadar asker vardı. Bizi sağ tarafa alıp yüzümüzü tribünlere çevirdiler.

-Salonda kameralar vardı ve kırmızı ışıkları yanıyordu. Yaşananların kaydedildiğini ve bir yerlere canlı izletildiğini anladım. Yine aynı polis bizlere diz üstünde dik şekilde durmamızı söyledi. Denileni yaptık. Sürekli hakaret ediyor ve dayak atıyorlardı.
.
.
.

 

Son güncelleme: 17:13 10.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı