• Turkhane Logo

Jüri rüşvetçi bakanların fotoğraflarını istedi..

Amerika'daki Reza Zarrab Davası'nda 12 kişilik jüri, karara varmalarını kolaylaştırmak adına Zarrab'ın çizdiği para trafiği şeması ve eski bakanların fotoğraflarını talep etti.

10:34 22 Aralık 2017 Cuma
Jüri rüşvetçi bakanların fotoğraflarını istedi..
Amerika'daki Reza Zarrab Davası'nda 12 kişilik jüri, karara varmalarını kolaylaştırmak adına Zarrab'ın çizdiği para trafiği şeması ve eski bakanların fotoğraflarını talep etti.

ABD’nin İrana yönelik maddi yaptırımlarının ihlal edilmesine yönelik davada gözler jüride. Karar için toplantılarının ikinci gününde de bir sonuç açıklamayan jüri üyeleri görüşmelerine devam ediyor.

Kalın lambri duvarların ardında toplanmalarına rağmen karar odasından kimi zaman seslerin yükseldiği ve kimi zaman da hafif gülüşmelerin duyulduğu iddia edildi.

NOT GÖNDERİYORLAR

Jürinin ayrıca karar sürecinde kendilerine yardımcı olacağını düşündükleri taleplerini dile getirdiği notlar da gönderilmeye başlandı. İlk notunu Çarşamba akşamı gönderen jüri, fosforlu kalem, süt, yakın gözlüğünün yanı sıra iddialara dair ışık tutacak bazı görsellerin de odaya gönderilmesini istedi.

Jüri, eski bakanların fotoğraflarının olduğu panoyu istedi

PARA TRAFİĞİ ŞEMASI VE FOTOĞRAFLARI İSTEDİLER

Zarrabın büyük beyaz bir panoda özenle çizdiği ve yasadışı para trafiğinin akışını anlatan iki şema, eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın aralarında bulunduğu iddialarda adı geçen üst düzey yetkililerin fotoğraflarının gösterildiği pano da istekler arasındaydı.

LAPTOP TAHSİS EDİLDİ

Halkbankası eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın Mart 2016’da FBI tarafından New York JFK Havaalanında çekilen video görüntülerini tekrar izlemeyi talep eden jüriye bir laptop tahsis edildi.

Gelen üçüncü nota, “Sayın Yargıç Berman,” yerine “Selam Yargıç,” şeklinde başlayan jüri, bu sefer büyük beyaz bir pano ve uzatma kablosu istedi; bu istekler de yerine getirildi. Yargıç Berman, not trafiği arasında hafta başında yaşanan bir olaya uyarı niteliğinde atıf yaptı. Yargıç Bermandan davanın takipçilerine uyarı “Salonda seyircinin pek kalmadığını görüyorum ancak bazı kimselerin jüri odasının içine baktığı görülmüş, lütfen bu tür bakışlardan sakının, jüri ile göz göze gelmeyin, konuşmayın, aynı yerde bulunmamaya çalışın,” dedi.

uruşmaları resmeden çizim sanatçılarına da jürinin yüzlerinin belirgin bir şekilde çizilmemesi gerektiğini de hatırlattı.

Dava başlamadan çevirmen ve mahkeme çalışanlarına uygunsuz yaklaşımlar olduğu belirtilmiş, Cumhuriyetin haberine göre güvenlik gerekçesi ile duruşmada görev yapacak jürinin isimleri saklı tutulmuştu.

Cuma günü Noel tatili arası verecek mahkemede önümüzdeki 24 saat içinde bir kararın çıkma ihtimalinin düşük olduğu konuşuluyor. 

Son güncelleme: 10:34 22.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı