• Turkhane Logo

İzzet Özgenç: Parasal ilişkinin şayiası yeter, Yargıtay Başkanı Yüksel Kocaman’ı istifaya davet etmeli

16:25 13 Eylül 2023 Çarşamba
İzzet Özgenç: Parasal ilişkinin şayiası yeter, Yargıtay Başkanı Yüksel Kocaman’ı istifaya davet etmeli





AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmişte hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın adı çete lideri Ayhan Bora Kaplan’la rüşvet iddiasına karışan Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ı istifaya davet etmesi gerektiğini söyledi. Avukat Figen Çalışıkuşu’da, Kaplan’ın villa ve araba aldığı iddia edilen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın Erdoğan cezaevinde iken cezaevi savcısı olduğu hatırlattı.



Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olduğu belirtilen Saray onaylı çete soruşturması büyüyor.



Tutuklanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın, lüks bir villa ile otomobil hediye ettiği öne sürülen Ankara eski Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman, rüşvet iddialarını reddetti ancak Ayhan Bora Kaplan’la görüştüğünü kabul etti.



PROF. ÖZGENÇ YARGITAY BAŞKANI’NA ÇAĞRI YAPTI



Soruşturmanın sürdüğü bir dönemde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmişte hukuk danışmanlığını yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’ya Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ı istifaya davet etmesi için çağrı yaptı.



ÜYEYE TERETTÜP EDEN GÖREV HEMEN İSTİFA ETMEKTİR



İzzet Özgenç’in sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı paylaşım şöyle:



“Bir hukuk devletinde bir yüksek mahkeme üyesinin suça bulaşmış kişilerle kişisel ve parasal ilişkisinin olduğu yönünde bir şayianın çıkması halinde dahi, bu üyeye terettüp eden görev, hemen istifa etmektir. Bu kişiyi istifaya davet etmek de Yargıtay Başkanına terettüp eden görevdir.”



Avukat Figen Çalışıkuşu sosyal medya hesabından mafya lideri Ayhan Bora Kaplan’ın villa ve araba aldığı iddia edilen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ı anlattı:



-Erdoğan cezaevinde iken cezaevi savcısı olan,



-Evlenince soluğu sarayda alan,



-Helikopter ile balayına Bodrum Mandarin otele giden,



-Selahattin Demirtaş gibi kritik davalarda ismi geçen,



-HSK’nın da Yargıtay üyesi seçtiği kişi imiş…

Son güncelleme: 16:25 13.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı