• Turkhane Logo

İzzet Özgenç: AYM’ye savaş açan Yargıtay Başkanı Akarca, behemehal istifa etmelidir

19:50 21 Aralık 2023 Perşembe
İzzet Özgenç: AYM’ye savaş açan Yargıtay Başkanı Akarca, behemehal istifa etmelidir





Ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, Anayasa Mahkemesi’nin TİP’li tutuklu Milletvekili Can Atalay’la ilgili ikinci kez ‘ihlal’ kararı vermesinin ardından Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı ‘istifaya’ çağırdı. İzzet Özgenç, “Artık “Sayın” ibaresini kullanmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yargısına ağır bir yük oluşturan, Anayasa Mahkemesine karşı savaş açan Akarca’nın behemehal görevinden istifa etmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.



İzzet Özgenç, Yargıtay’ın AYM’nin verdiği ilk ihlal kararı sonrası AYM üyeleri hakkında ‘suç duyurusunda’ bulunmasına sert tepki göstermiş ve Yargıtay’ın kararının ‘skandal’ olduğunu belirtmişti. Özgenç, söz konusu dönenmde konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Kararda, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerinin AYM tarafından tehdit edildiğinden bahsedilmesi ve daire tarafından AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması bir skandaldır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin söz konusu kararı bir yargısal karar mahiyeti taşımamaktadır ve bu nedenle geri alınmalıdır. Yüksek mahkemeler arasında yaşanan ve kötü bir yönetimin tezahürü olan bu kriz, başta Yargıtay Başkanlığı postunda oturan ve sadece tuzluk görevi ifa eden kişi olmak üzere, ilgililerin istifasını gerekli kılmaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.




Artık “Sayın” ibaresini kullanmıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Yargısına ağır bir yük oluşturan, Anayasa Mahkemesine karşı savaş açan Akarca’nın behemehal görevinden istifa etmesi gerekir.— İzzet Özgenç (@izzetoezgenc) December 21, 2023




İzzet Özgenç, daha sonra Cumhurbaşkanı ve Yargıtay Üyelerine açkı mektup yazmış ve kararı eleştirmişti. AYM üyelerini hedef gösterdiği kararıyla gündeme gelen Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi üyeleri, ‘hukuk krizi’ hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazan ceza hukukçusu İzzet Özgenç hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Son güncelleme: 19:50 21.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı