• Turkhane Logo

İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi

Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremde can kayıpları artmaya devam ediyor.

10:43 01 Kasım 2020 Pazar
İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi
Merkez üssü Ege Denizi'nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremde can kayıpları artmaya devam ediyor.



AFAD, depremde can kaybının 49a yükseldiğini açıkladı. Dokuz binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından 40ının büyüklüğü 4ün üzerinde, 812 artçı sarsıntı kaydedildi.

Buna göre, Yaralanan 896 vatandaştan 667’si taburcu edilmiş olup, 214 kişinin de tedavisi devam ediyor.


AFADın 6.6 şiddetinde ölçtüğü deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD tarafından da 7 olarak kaydedildi.

Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 40 artçı olmak üzere, toplam 833 artçı sarsıntı yaşandı. Cumartesi günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 180e yakın vatandaşın enkaz altında olduğunu açıklamıştı.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız devam ediyor. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılıyor.

Depremin Ege Denizinde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferihisar Sığacıkta sokakları yaklaşık 1 metre deniz suyu basmıştı. Deniz seviyesinin yükselmesi sonucu cadde ve sokaklar su altında kalmıştı. Dün yine İzmir Seferihisarda 5 büyüklüğünde bir artçı meydana gelmişti. Artçılar devam ederken depremi yaşayan İzmirli ikinci geceyi de dışarıda geçirdi.

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.

Son güncelleme: 10:43 01.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı