• Turkhane Logo

İzmir'de fırsatçı müteahhit iddiası!

İzmir’i vuran depremin ardından bazı müteahhitlerin bilirkişilerle temasa geçerek hafif hasarlı ya da hasarsız binalara da ağır hasarlı raporu hazırlattırdıkları iddia edildi.

22:59 09 Kasım 2020 Pazartesi
İzmir'de fırsatçı müteahhit iddiası!
İzmir’i vuran depremin ardından bazı müteahhitlerin bilirkişilerle temasa geçerek hafif hasarlı ya da hasarsız binalara da ağır hasarlı raporu hazırlattırdıkları iddia edildi.


Konuyu gündeme ilk taşıyan ise depremin yıktığı Bayraklı’da bulunan Fersan Sitesi’nde dairesi bulunan emekli Hasan Hüseyin Ordu oldu.

Depremin üzerinden daha bir hafta  geçmeden müteahhitlerin kapısına dayandığını anlatan Ordu, ”Bizim oturduğumuz Fersan Sitesi 4 bloktan oluşuyor. Depremden sonra gelen ilk bilirkişi ekibi, A Blok’a ‘ağır hasarlı’, C ve D Blok’a ‘Orta hasarlı’, B Blok’a ise ‘hafif hasarlı’ raporu verdi. İki gün sonra başka bir ekip geldi. Ana caddeye bakan ve daha önce ‘Orta hasarlı’ denilen C ve D bloklara da ‘ağır hasarlı’ raporu çıkarttı” diye konuştu.


”DEVLET BİZİ MÜTEAHHİTLERİN ELİNE BIRAKMASIN”

Daha sonra yeni bir bilirkişi ekibinin geldiğini söyleyen Ordu, ”Dün gelen ekip 4 bloğa da ‘ağır hasarlı’ raporu verdi. 3 günde rapor nasıl değişti, bilirkişi ile müteahhitler arasında nasıl bir ilişki var siz anlayın. Bilirkişi raporundan sonra müteahhitler geldi. ”Binalarınız yıkılacak. Biz yapalım. Ancak ev sahiplerine de maliyeti olacak’ dediler. Özellikle ana cadde tarafındaki blokları yıkıp yeniden yapmak istiyorlar. Şartları da şimdi konut olan ilk katları dükkan yapmak” dedi.

Devletin kendilerini ‘fırsatçıların eline bırakmamasını isteyen Hasan Hüseyin Ordu, ”Bina gerçekten ağır hasarlıysa yıkılsın. Ama hafif hasarlı binaya bile ağır hasar raporu çıkartıyorlar. Hem bizi hem devleti dolandırmaya çalışıyorlar’ diye isyan ediyor.

”ŞEHRİN DIŞINDAN EV VERECEKLERMİŞ”

Aynı sitede 2 evi bulunan avukat Gökçen Baysan ise, yetkililerin kendilerine cevap vermediğinden şikayetçi. ‘Bizim oturduğumuz site 9 katlı. Yapı denetime gittik bize ‘Orası yıkılacak ve oraya 5 katlı bloklar yapacağız’ dediler” diyen Baysan şunları söyledi: Kalan 4 katta oturanlara ne olacağını sorduğumuzda ise ‘Manisa yolunda TOKİ’nin evleri var. Oradan daire vereceğiz’ dediler. Bayraklı’nın ana caddesindek, evleri alıp şehrin dışından daire vermek istiyorlar. Binanın ağır hasarlı olduğuna dair resmi belge istediğimizde ise ‘Raporlar daha çıkmadı’ deyip başlarından savıyorlar. Bugün akşama kadar evleri boşaltmamızı istediler. Şimdi mecburen boşaltıyoruz.

Son güncelleme: 22:59 09.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı