• Turkhane Logo

İYİP’ten İhraç edilen Ethem Baykal: 28 Mayıs gecesi Akşener kaybetmekten memnundu

10:25 26 Kasım 2023 Pazar
İYİP’ten İhraç edilen Ethem Baykal: 28 Mayıs gecesi Akşener kaybetmekten memnundu





Eski İYİ Partili Ethem Baykal’dan çok konuşulacak iddia geldi. Baykal, 28 Mayıs gecesi Akşener’in kaybetmekten memnun olduğunu ileri sürdü ve “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kaybetmiş bir genel başkan kahkaha atar mı?” diye sordu.



İYİP’te sular durulmuyor. Son derece çarpıcı iddialar peş peşe geliyor. “Fuhuş oteli” ve “para dağıttı” iddiaları, istifa depremi derken, gündemi değiştirecek bir açıklama Ethem Baykal’dan geldi.



İYİP 3’üncü Olağan Kurultay öncesi yönetime yönelik muhalif çıkışlar yaptığı gerekçesiyle ihraç edilen eski Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, Tele1 canlı yayınında çok konuşulacak iddialarda bulundu.



‘SEÇİM GECESİ KAHKAHA ATIYORDU’
İYİP’teki ‘Dikbayır’ tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykal, 28 Mayıs’taki seçimlere de değindi. “Akşener seçimi kaybetmekten memnundu” diyen Baykal, “Seçim gecesi genel merkezde kahkaha atarken (Meral Akşener) istifaya davet etmiştim. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığını kaybetmiş bir genel başkan kahkaha atar mı?” ifadelerini kullandı.




ALTI KİŞİ İHRAÇ EDİLMİŞTİ?
İYİP’te 3. Olağan Kurultay öncesi yönetime yönelik muhalif çıkışlar yapan isimler Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in imzası ve kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. İhracı konuşulan isimler arasında Kurucular Kurulu üyeleri Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp’ti.

Son güncelleme: 10:25 26.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı