• Turkhane Logo

İYİP’te İbrahim Özkan krizi: Yeniden grup başkanvekili seçtiler

23:50 13 Aralık 2023 Çarşamba
İYİP’te İbrahim Özkan krizi: Yeniden grup başkanvekili seçtiler





Akşener’in İBB’deki görevinden istifa etmesini istediği İbrahim Özkan’ın yeniden Grup Başkanvekilliğine seçilmesinin ardından, yaşanan durumun teamüllere aykırı olduğunu söyleyen İYİP İstanbul İl Başkanı Yücel Çoşkun, “Bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyeleri ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir” dedi.



Genel seçimler sonrası partide başlayan istifa furyasıyla sarsılan İYİ Parti’de şimdi de ‘müstakil’ krizi patlak verdi.



‘Teşkilatlara rağmen siyaset yapılamaz’ diyerek İYİP Genel İstişare Kurulu’nda alınan yerel seçimlere ‘müstakil’ girme kararını eleştiren İBB İYİP Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in isteği üzerine görevinden istifa etti.



Özkan, İYİPli meclis üyelerinin oyları sonucunda yeniden Grup Başkanvekili seçildi.



Genel Başkan’ın kararına rağmen Meclis üyesi partililerin seçimi İYİ Parti’de krize neden oldu.



İYİP İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İYİP İBB Meclis Üyelerinin, teamüllere aykırı şekilde Yücel Coşkun’u yeniden Grup Başkanvekili olarak seçmelerinin ‘kabul edilemez’ olduğunu ifade etti.



İHRAÇ TALEBİ



Yücel, bu kararın altında imzası olan meclis üyelerinin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:



“İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekilinin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir.



Buna rağmen bazı İYİP İBB Meclis Üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez.



Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis Üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiştir.”



NE OLMUŞTU?
İYİP Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin iş birliği talebini reddetmişti. Talebin reddedilmesini eleştiren Özkan “Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz” dedi.




Özkan, “Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir” sözleriyle CHP ile işbirliğini savundu.

Son güncelleme: 23:50 13.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı