• Turkhane Logo

İYİP Mali İşler Başkanı Aksakallı, Kolin İnşaat’ın avukatı çıktı

16:00 28 Kasım 2023 Salı
İYİP Mali İşler Başkanı Aksakallı, Kolin İnşaat’ın avukatı çıktı





İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı, ‘Beşli Çete’ olarak nitelenen şirketlerden biri olan Kolin İnşaat’ın avukatı çıktı.



Barış Yarkadaş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın Kolin İnşaat’ın avukatı olduğunu açıkladı. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Aksakallı’nın, “işadamlarından para topluyorum” dediğini iddia etmişti.



İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.



Barış Yarkadaş, tv100’de yaptığı açıklamada Sedat Aksakallı’nın Kolin İnşaat’ın avukatı olduğunu açıkladı.



İYİ PARTİ’NİN KASASI AKSAKALLI, KOLİN İNŞAATIN AVUKATI



Yarkadaş, Sedat Aksakallı’nın Kolin İnşaat Yönetim Kurul Başkanı Naci Koloğlu ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu’nun avukatı olduğunu söyledi.



Yarkadaş programda İYİ Parti’nin şu anki Mali İşler Başkanı da olan Sedat Aksakallı hakkında “Sedat Aksakallı kimin avukatı? Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli vurgu yaptığı beşli inşaat şirketlerinden birinin avukatı, Kolin’in… Celal Koloğlu ve Naci Koloğlu‘nun şirketinin avukatı.” dedi.



ÜMİT DİKBAYIR GÜNDEME GETİRMİŞTİ



Dikbayır, “Ben Sedat Aksakallı’ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki ‘Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok’ dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. ‘Ben Esma Hanım’a, Esma Hanım’ın kocasına verdim’ dedi” ifadelerini kullanmıştı

Son güncelleme: 16:00 28.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı