• Turkhane Logo

İYİ Parti’ye yapılan saldırıyı lanetleyen Demirtaş: Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz

20:50 31 Mart 2023 Cuma
İYİ Parti’ye yapılan saldırıyı lanetleyen Demirtaş: Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz





HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlık binasının kurşunlanmasını lanetleyerek, “Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz.” dedi ve ekledi: “Cesaretle 14 Mayıs’a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz.”



Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meral Akşener’i tehdit etmesinin üzerinden iki gün geçmeden, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının kurşunlanmasını lanetleyerek, “Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz.” açıklamasında bulundu.



Altı yıldır tutuklu bulunan HDP’li Demirtaş’ın söz konusu sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:



“İyi Parti’ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bu tür saldırılar asla iktidardan bağımsız yapılamaz. Birileri seçim kampanyasını silahla, tehditle yürütmek isteyebilir ama herkes kararlılıkla, cesaretle 14 Mayıs’a hazırlanmalı. Sabredin, birlikte değiştireceğiz.”



NE OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında, Hatay’da deprem sonrası atılan temeller üzerinden kendisini eleştiren Meral Akşener’i hedef alarak, “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma” demişti.



Tehdit edilen Meral Akşener’in yanıtı ise şöyle olmuştu: “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir.”



Bu tehdit hadisesinin üzerinden iki gün geçmedi ki, İYİ Parti’nin Merter’deki İstanbul İl Başkanlığı binası sabah saatlerinde kurşunlandı. İYİ Partili Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener tehdidini hatırlatarak, saldırı için, “Nefret dilinin, hakaretlerin, ‘beni kendinle uğraştırma’ tehditlerinin sonucu budur” ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 20:50 31.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı