• Turkhane Logo

İYİ Partili Usta: Ekonomi yönetimi tamamen Berat Albayrak’ın kontrolünde

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, ekonomi yönetimin kontrolünün tamamen Berat Albayrak'a geçtiğini ifade ederek Kendisinin bizzat bakan olduğu dönemdeki başarısızlıkları ortadadır Albayrak kafasıyla ekonomide başarı mümkün değildir dedi.

10:02 06 Aralık 2021 Pazartesi
İYİ Partili Usta: Ekonomi yönetimi tamamen Berat Albayrak’ın kontrolünde
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, ekonomi yönetimin kontrolünün tamamen Berat Albayrak'a geçtiğini ifade ederek Kendisinin bizzat bakan olduğu dönemdeki başarısızlıkları ortadadır Albayrak kafasıyla ekonomide başarı mümkün değildir dedi.



İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin modeli döviz kurunu kontrol altına almak amacıyla çaresizlikten gündeme getirdiğini belirterek, “Türkiye’nin önüne Çin’i model olarak koymak, en az 40 yıl emeği sömürmek, sefaleti hedef göstermek demek”dedi.

Usta, Karar gazetesinden Taha Akyol’un sorularını cevapladı. Usta, Berat Albayrak’ın ekonomi yönetimine tamamen hakim durumda olduğuna işaret ederek, “Kendisinin bakanlıktan ayrıldığı sıkıntılı dönemde ona sahip çıkan sadece iki isim vardı, bugün ikisini de en kritik bakanlıklara getirildi: Mehmet Muş ve Nureddin Nebati. Merkez Bankası Başkanı operasyonunu da Berat bey yaptı. Enerji Bakanı, SPK ve BDDK başkanları zaten onun daha önce getirdiği kişilerdi”dedi.


Usta, Berat Albayrak’ın Türkiye ekonomisine verdiği zararın boyutu tahminlerin ötesinde yüksek olduğuna dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: “128 milyar doların heba edilmesi, Berat Albayrak ve ekibinin marifetidir. Albayrak Hazine bakanı olduktan sonra sadece bütçe borçlanmasında yanlış bir strateji takip etmesinden kaynaklanan ilave maliyet 1,3 trilyon liradır. Borçlanma stratejisindeki büyük yanlışlığın Bütçeye şu ana kadar olan maliyeti bir yıllık vergi gelirimizden daha yüksektir.

Berat Albayrak ekonomi yönetiminin her tarafına sadece kendi yönetimini getirmekle kalmadı, ekonomi politikalarını da kurgular duruma geldi. Kendisinin bizzat bakan olduğu dönemdeki başarısızlıkları ortadadır. Berat Albayrak kafasıyla ekonomide başarı mümkün değildir.”

‘ÇİN MODELİ DEMEK İNSANLARIN EMEĞİNİ SÖMÜRMEK DEMEK’

Hükümeti ekonomik kalkınmada Çin modeline döndüğüne yönelik açıklamaları eleştiren Usta, “Çin insanların yıllarca hangarlarda yaşayarak güvencesiz çalıştığı bir süreçten geliyor. Türkiye’nin önüne Çin’i model olarak koymak, en az 40 yıl emeği sömürmek, sefaleti hedef göstermek demek.

Yeni model iki ay önce akıllarında dahi yoktu. ‘Çaresizlik senaryosu’ bir model olarak takdim ediliyor. Kur artışlarının kontrol altında olduğu algısını oluşturmak için çaresizlikten ortaya atılmış bir şey.Erdoğan’ın bu politikaları Haziran 2023’e kadar sürdürme imkânı yok. Ekonomi bu yükü kaldıramaz. Politikalar devam ederse enflasyon hızla yükselecek, işsizlik artacak ve yoksullaşma derinleşecek.”

‘ÇARESİZLİK SENARSOYUNU BİR MODEL DİYE SUNDULAR’

Çin modelini uygulamak için gerekli alt yapının oluşturulmadığını vurgulayan Usta, “Hükümetin kafasında yeni bir model yok, uyguladığı bir model de yok. Üst üste yapılan hatalar sonrasında işi toparlayamayacağını gören Erdoğan ve ekibi “çaresizlik senaryosunu” bir model olarak takdim etmektedir.”

Son güncelleme: 10:02 06.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı