• Turkhane Logo

İYİ Partili belediye başkanı BM’nin Deprem yardımlarını seçim kampanyası için kullanmış

16:25 11 Mart 2024 Pazartesi
İYİ Partili belediye başkanı BM’nin Deprem yardımlarını seçim kampanyası için kullanmış





İYİ Partili Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın, BM’nin depremzedeler için gönderdiği yardım malzemelerini seçim kampanyasında kullandığı ortaya çıktı.



DEPREM YARDIMLARIYLA SEÇİM KAMPANYASI



Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka, Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşayan vatandaşların Akif Kemal Akay hakkında çok konuluşacak bir iddiayı gündeme taşıdığını belirtti. İddiaya göre; 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara dağıtılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü (UNHCR) tarafından gönderilen yardım malzemesi, Akay tarafından adaylık kampanyası için yaptırılan torbalara konuldu.



OKURLARDAN GELEN ŞİKAYETTE ŞU CÜMLELER YER ALDI:



“Seyhan Belediyesi’ne depremden etkilenen vatandaşlara dağıtılsın diye Birleşmiş Milletlerin Mülteci Örgütü olan UNHCR’den koli koli tencere tava yardım gelmiş. Seyhan Belediyesi’ne ait Emek Mahallesi’nde bulunan kadın dayanışma merkezi binasında saklanan bu ürünleri bir arkadaşımız görüntüledi. Görevli personel, BM’den gelen yardım kolilerini açıp içerinden çıkan tencere tavaları İyi Parti logolu ve Akif Kemal Akay’ın isminin olduğu poşetlere koyarken görüntüsünü de size attım.



“ARAŞTIRILSIN, CEZA VERİLSİN”



Hatırlarsanız Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde Çevik Kuvvet personeli görevlendirdi. Personelin başında bulunan 4’üncü sınıf emniyet müdürü, görevlerini tamamlayıp 26 Şubat’a Tekirdağ’a dönerken iddiaya göre, depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini resmî otobüse yükleyip, Tekirdağ’daki evine getirmiş. Bu durumu yetkili merciler araştırdı ve bunu yapan Emniyet Müdürü’nü tutuklandı. Seyhan Belediyesi’nde de bunu yapan kişilerin araştırılmasını ve cezasının verilmesini istiyoruz.”



CEVAP YOK!



Şikayet üzerinde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı, ardından basından sorumlu başkan yardımcısı Gökhan Üney’i aradığını belirten Aka, herhangi bir cevap alamadığını belirtti.



Akay, CHP’den aday gösterilmeyince partisinden istifa edekek İYİP’e geçmişti.

Son güncelleme: 16:25 11.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı