• Turkhane Logo

İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e yanıt verdiği ve Akşener'in açıklamalarını

00:45 04 Mart 2023 Cumartesi
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e yanıt verdiği ve Akşener'in açıklamalarını

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenerin açıklamalarının ardından yayınladığı video mesaja yanıt İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorludan geldi.
Kılıçdaroğlunun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmalarını dayatma ve Millet İttifakı ilkelerinin hiçe sayılması ifadeleriyle açıklayan Zorlu, Kılıçdaroğlunun ifadelerine gönderme yaparak, İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır dedi.

Zorlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Uzlaşma, istişare ve halkın tercihi diyerek milletimize sunduğumuz taahhütler bizim için bir emanettir! Temel itirazımız, dayatmaya ve bu ilkelerin hiçe sayılmasınadır. Onun için hep milletimize inandık. İYİ Parti milletin kazanacağı nihai sofranın mimarı olma kararlılığındadır.

AKŞENER KILIÇDAROĞLUNUN ADAYLIĞINI KABUL ETMEDİ
Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulunu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Partinin bir seçime zorlandığını söyledi.
İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlunu aday gösterdiğini bildiren Akşener, İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğluna çağrıda bulundu.
Akşenere videolu yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğinin, Erdoğan dilinin olmaması gerekirdi dedi. Gerginliğe alet olmayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Halkımız kaygılanmasın, biz her şekilde Erdoğan’ı da Erdoğan’ın propaganda makinasını da yeneriz, yeneceğiz mesajı verdi.

Son güncelleme: 00:45 04.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı