• Turkhane Logo

İttifak'ta 'Esed' krizi! Doğu Perinçek’ten Erdoğan’a tepki

Cumhur İttifakı destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

10:00 21 Temmuz 2022 Perşembe
İttifak'ta 'Esed' krizi! Doğu Perinçek’ten Erdoğan’a tepki
Cumhur İttifakı destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhur İttifakı destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Astana görüşmeleri sürerken Ulusal Kanal ekranlarında konuştu. Burada zirve açıklamalarını değerlendiren Perinçek, Bu üç liderin bir araya gelmesi bile çok önemli. Yükselen Asyayı gösteriyor. Astana vurguları üçünde de vardı. Çin ve Hindistan yoktu ama Asyanın 6 büyüğünden üçü bir araya gelmiş oldu dedi. 
EGEDEKİ BAŞARISIZLIK BÜYÜK SORUNLAR YARATIR“Koridor siyasetiyle yapıcı tavır içinde değil. Erdoğan 30 km aşağıda olsun. diyor. Yine Türkiyenin dibinde. Ve 1 milyon Suriyeliyi Türkiyeden kaldırıp Suriyeye götürüyorsunuz. Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum. Bu çözüm mü?” diye soran Doğu Perinçek şunları anlattı: 
Bırakın Suriye kendi anayasasını yapsın. Suriyenin anayasasını Türkiye, Rusya, İran yapmamalı. Suriyenin anayasasını onaylamaya kimsenin hakkı yok. Bizim anayasamızı başkası onaylayabilir mi?
 Şamda sorunu çözmeye yönelik esaslı bir buluşma yapalım. Ama Türkiye, buna karşı Türkiyenin yapacağı çok basit. Ben buradaki inadı anlamıyorum. ABD, Yunanistan, İsrail bizi iki cephede savaş durumunda bırakırsa ne olacak? Türkiyenin, Ege ve Akdeniz cephesi olduğunu unutmayalım. ABD o savaş için yığınağını yaptı. Ege ve Akdenizde ABD, Yunanistan, İsrail ortaklığı başladı. Bizim askeri gücümüze karşı hareketler bizi zor durumda bırakır ve çift cephede savaş meydana gelir. İsrail, Türkiyeyi baş düşman olarak görüyor. Suriye ile işbirliği demek Rusyanın İranın işbirliğini almak demektir. Ve ABD Erdoğanı devirme planı yapıyor, bunu unutmayalım. Doğu Akdeniz ve Egedeki bir başarısızlık büyük sorunlar yaratır.

Son güncelleme: 10:00 21.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı