• Turkhane Logo

İttifak’ta çatlak; Bahçeli’ye göre ‘Kürdistan’ yok, Erdoğan’a göre var!

14:50 31 Ekim 2023 Salı
İttifak’ta çatlak; Bahçeli’ye göre ‘Kürdistan’ yok, Erdoğan’a göre var!





MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki konuşmasında ‘Kürdistan’ konusundaki sözleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. Devlet Bahçeli, bugünkü konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Var diyen alçakların doğrudan karşılarında bulacakları kudret büyük Türk milletidir ve onun sevdalısı olan Milliyetçi Hareket Partisidir.” diyor.



Peki Erdoğan yıllar önce ‘Kürdistan’ konusunda neler söylemişti…



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Kasım 2013’te, partisinin grup toplantısında konuşuyor. 16 Kasım’daki Diyarbakır mitinginde Kürdistan ifadesi kullandığı için kendisine yönelik tepkilere cevap veren Erdoğan, “CHP, MHP yöneticileri, Meclis kütüphanesine gittiklerinde, ilk Meclis, gizli celse zabıtları okuduğunda, bugün karşı çıktıkları şeyi görecekler. Kürt kelimesini o Meclis’te görecekler. Gürcü, Laz, Arap, Boşnak kelimelerini o zabıtlarını görecekler, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını, o zabıtlarda görecekler.” diyor.



Devam ediyor Erdoğan: “Osmanlı’ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Doğu Karadeniz’in Laziztan eyaleti olduğunu görecekler. Bunlar bizim tarihimizin, bize devrettiği mirastır. Bunları görmemezlikten gelemezsiniz.



Bize ne diyorlar, ‘şu kavramı kullan’; bölücü… Peki Mustafa Kemal de mi bölücü? ‘Kürdistan’ kelimesini kullanan, o zamanın bütün Meclis mebusları da mı bölücüydü?  ‘Kürt damadımız var’ diyen merhum Alparslan Türkeş de mi bölücüydü?



Korkuyla büyük devlet olunmaz. Kelimelerden, kavramlardan korkanlar, kendi icat ettiği tabulardan, kendi imal ettiği kabuslardan korkanlar, büyük devlet inşa edemezler. Küçük düşünerek büyük işler yapılmaz. Büyük düşünecek, büyük adımlar atacak, büyük hedeflere böyle ulaşacağız.”

Son güncelleme: 14:50 31.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı