• Turkhane Logo

İtalya’dan getirilen yerli ve milli otomobil TOGG tanıtıldı

Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobili görücüye çıkardı. Prototipi İtalya’dan getirilen TOGG marka yerli ve milli otomobilin ilk ön gösterimi Gebze’de gerçekleştirildi.

19:09 27 Aralık 2019 Cuma
İtalya’dan getirilen yerli ve milli otomobil TOGG tanıtıldı
Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG), yerli otomobili görücüye çıkardı. Prototipi İtalya’dan getirilen TOGG marka yerli ve milli otomobilin ilk ön gösterimi Gebze’de gerçekleştirildi.


İlk yerli otomobil için Kocaeli Gebze’de gerçekleştirilen törene, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldı. Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubunun (TOGG) ev sahipliğindeki törende 1961 yılında sadece 4 adet üretilen ‘Devrim’ otomobili sergilendi. Katılımcılara yerli otomobile ait simülatör ile sürüş deneyimi yaşatıldı.

/
Erdoğan, tanıtımın yapılacağı salonda Türkiye’nin yerli otomobil denemelerinden Devrim ile poz verdi.


Erdoğan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bugün ön gösterim araçlarını söz verdiğimiz gibi sizlerle paylaşıyoruz. Daha önce uçak yapan, silah üren müteşebbislerimizin başına ne gelmişse Devrim otomobilinin de başına aynısı gelmiştir. Bilişim Vadisi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bağlantısı kuruyoruz, bu ulaşım hattına ‘Mega Teknoloji Koridoru’ da diyebiliriz.”


/

Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Bursa’da kurulacağını duyurdu. “Bursa Gemlik’te Silahlı Kuvvetler’e ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresini yerli otomobil fabrikası için tahsis edeceğiz” diye konuştu.

TOGG CEO’su Mehmet Gürkan Karakaş ise “Küresel rekabetten bahsederken bizim, dünyanın en iyileriyle çalışmaktan başka lüksümüz var mı? Dünyanın en iyilerini ülkemizde, henüz yoksa yurt dışından bulup transfer ederek beraber çalışıyoruz. Bu ‘dünyanın en iyileri’ kimlerdir? Yan tarafta da isimlerini zikrettiğimiz iş ortaklarımız bize hala ‘Siz ciddi misiniz?’ diyor” ifadelerini kullandı. TOBB ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Ezberleri bozmak kolay değil ama biz ezberleri bozmak için buradayız” dedi.



OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

2022 yılında yollara çıkacak

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip

30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşıyor

300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip

Güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alıyor

200 beygir güç ile 7.6 saniye, 400 beygir güç ile de 4.8 saniyenin altında 0-100 km/s hızlanabiliyor

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu

Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme

Sıfır emisyon

Son güncelleme: 19:09 27.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı