• Turkhane Logo

İtalya göçe karşı OHAL ilan etti

İtalya, Akdeniz'de yoğunlaşan göç akışına karşı OHAL ilan etti.

14:40 12 Nisan 2023 Çarşamba
İtalya göçe karşı OHAL ilan etti
İtalya, Akdeniz'de yoğunlaşan göç akışına karşı OHAL ilan etti.

İtalyada hükümet, son dönemde Akdenizde yoğunlaşan mülteci akınına karşı Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre OHAL altı ay sürecek. OHAL kapsamında göçmenler için yeni kabul merkezleri inşa edilmesinin de planlandığını belirtildi.
Meloni: Etkili ve zamanında yanıt içinBaşbakan Giorgia Meloni konuyla ilgili yaptığı açıklamada, göç akışına daha etkili ve zamanında yanıt verebilmek için olağanüstü hâl kararı aldık dedi. Hükümete göçün idaresi konusunda olağanüstü yetkiler vermesi öngörülen OHAL kararıyla, göçmenlerin geri gönderme işlemlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.
Il Manifesto: Yanlış alarmHükümetin OHAL ilan etmesi tepkilere de yol açtı. Muhalefet ve göç uzmanları iktidarı, yetersizliklerini gizlemek için göç meselesini dramatize etmekle suçluyor. Sol kanattaki Il Manifesto gazetesi bugün Yanlış Alarm manşetiyle çıktı.
Gazete, göçün idaresinde zorlanan hükümeti insani bir krize çözüm bulmakta yetersizliğini gizlemek için OHAL kararı almakla suçladı.
İçişleri Bakanlığı verilerine göre, İtalyaya yıl başından bu yana deniz yoluyla ulaşan göçmen sayısı 31 bin 292ye ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 7 bin 928, önceki yıl ise 8 bin 505 olarak kaydedilmişti.

Son güncelleme: 14:40 12.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı