• Turkhane Logo

İsveç'te mülteci çocuklar için bu yıl 4'üncü kez 'Oyuncak Köprüsü' kuruldu

İsveç Malmö’de bulunan Malmö Akademisyenler Derneği (Malmö Akademiska Förening – MAF) üyeleri bu yıl dördüncü defa ‘Oyuncak Köprüsü’ kurdu.

15:10 04 Mayıs 2022 Çarşamba
İsveç'te mülteci çocuklar için bu yıl 4'üncü kez 'Oyuncak Köprüsü' kuruldu
İsveç Malmö’de bulunan Malmö Akademisyenler Derneği (Malmö Akademiska Förening – MAF) üyeleri bu yıl dördüncü defa ‘Oyuncak Köprüsü’ kurdu.


Bir çocuk tarafından yazılmış “İsveç’e hoş geldin, umarım bu hediyeyi seversin.” notu ilk bakışta göze çarpıyor. Yüzlerce hediye paketi, parlak kağıtlara sarılı, üzerlerinde küçük notlar. Bazılarının üstünde hangi yaşa ve cinsiyete uygun olduğu yazılı, bazılarında da çocuksu dilekler.

Çoğunluğunu Ukraynalıların oluşturduğu farklı ülkelerden gelmiş mültecilerin İsveç’te ilk konaklama yerlerinden biri, Halmstad Mülteci Kampı.


/

Yeni bir hayata adım atacakları yabancısı oldukları ülkede mültecileri pek çok problem bekler. İşin bir de çocuk yönü vardır. Araştırmalar mülteci çocukların en çok geride bıraktığı oyuncaklarını özlediklerini gösteriyor.

Bu ihtiyaçtan yola çıkan bir grup gönüllü, çocuklara oyuncak köprüleri ile ulaşacak bir projeyi hayata geçirdi. İsveç Malmö’de bulunan Malmö Akademisyenler Derneği (Malmö Akademiska Förening – MAF) üyeleri bu yıl dördüncü defa ‘Oyuncak Köprüsü’ kurdu.

Etkinlik kapsamında MAF üyesi çocukların hazırladığı hediyeler, Halmstad mülteci kampındaki çocuklara dağıtıldı.

/

Gönüllüler adına yapılan açıklamada, “Derneğimiz bu sene dördüncü defa oyuncak köprüsü etkinliğini düzenledi. İltica süreçlerinin çocukların ruh dünyalarını çok fazla etkilediğini gözlemledik, bu konuda dernek olarak ne yapabileceğimizi düşündük ve harekete geçtik. Oyuncak köprüsünü bu amaçla geleneksel hale getirdik. Derneğimize üye çocuklar, akranlarına hediyeler aldılar. Paketleyip hangi yaşa ve hangi cinsiyete uygun olduklarını not edip, güzel dilekler, temenniler yazdılar. Üyelerimizden bir grup, oyuncakları kamptaki çocuklara ulaştırdı. Yüzden fazla çocuğa bu hediyeler ulaştırıldı. Gerçekleşen bu etkinlikle hem hediye alan çocuklar sevindirilmiş oldu hem de çocuklarımızın paylaşma ve yardımlaşma duyguları arttı. Çocukların hediye aldıktan sonraki neşeleri de bizim için büyük hediye oluyor. Kendi ülkelerinde oyuncaklarını bırakan mülteci çocuklar yeni oyuncaklarına kavuştu. Hediye çuvallarını kampta boşaltan gönüllüler tekrar Malmö’ye dönerken çuvallarında bu defa bir dolu mutluluk götürüyordu.’’ denildi.


Son güncelleme: 15:10 04.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı