• Turkhane Logo

İstiklal Caddesi’nde Kürtçe müziğe polis engeli: ‘Her yer benim görev alanım, yapamazsın’

HDP Kocaeli Milletvekili Ferhat Encu, Beyoğlu’nda Kürtçe şarkı söyleyen sokak müzisyenlerinin polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

10:31 31 Ocak 2022 Pazartesi
İstiklal Caddesi’nde Kürtçe müziğe polis engeli: ‘Her yer benim görev alanım, yapamazsın’
HDP Kocaeli Milletvekili Ferhat Encu, Beyoğlu’nda Kürtçe şarkı söyleyen sokak müzisyenlerinin polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi.


Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bulunan Ferhat Encu, İstanbul İstiklal caddesinden sokak müziği yapan gençlere polislerin engel olduğunu belirtti. Encu, Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polisin, “her yer benim bölgem, yapamazsınız” dediğini söyledi.

ENCÜ: POLİSLER KANUN KESİCİ OLMUŞ!


Kürtçe müzik yaptıkları için gençlerin engellendiğini belirten Encu, “Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar” dedi.

Encu sosyal medya hesabından müzisyenlerin engellendiği görüntüleri şu ifadelerle paylaştı:

“Maalesef bu günde İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan gençler engellenmiş. Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar.”
  Maalesef bu günde İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan gençler engellenmiş. Polisler kanun kesici olmuş! Hangi dilden müzik yapılacağı onlar karar veriyorlar. https://t.co/zJSPQ4CVad pic.twitter.com/9PWLiim1mV — Ferhat Encu (@FerhatEncu) January 30, 2022
‘HER YER BENİM GÖREV ALANIM, YAPMAYACAKSIN’

Encu, bir başka paylaşımında ise polisin müzisyenlere “Her yer benim görev alanım. Meydan, burası, her yer benim görev alanım. Yapmayacaksın” ifadelerini kullandığı videoyu paylaştı.

“İstiklal caddesinde Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polis; ‘her yer benim bölgem’, ‘yapamazsınız’ diyor.”
  İstiklal caddesinde Kürtçe müzik yapan gençlere bir sivil polis; “her yer benim bölgem” yapamazsınız” diyor. pic.twitter.com/lfGh3yaPu8 — Ferhat Encu (@FerhatEncu) January 30, 2022
“Tahammülsüzlüğünüz Kürtçeye olan düşmanlıktan geliyor” diyen Encu, “Az önce İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan bir kişi beni aradı. Kürtçe müzik yaptıkları için polis şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldıklarını ifade etti. Şu anda da Beyoğlu polis karakolunda 4 arkadaşının gözaltında olduğunu söyleyip hukuki yardım talep etti. O cadde de birçok dilde sokak müziği yapılıyor. Niye sadece Kürtçe müziğe karşı böyle bir yasaklamanız var. Bu tahammülsüzlüğünüz Kürtçeye olan düşmanlıktan geliyor. Bunu çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
  Az önce İstiklal caddesinde Kürtçe sokak müziğini yapan bir kişi beni aradı. Kürtçe müzik yaptıkları için polis şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldıklarını ifade etti. Şu anda da Beyoğlu polis karakolunda 4 arkadaşının gözaltında olduğunu söyleyip hukuki yardım talep etti. — Ferhat Encu (@FerhatEncu) January 29, 2022  

Son güncelleme: 10:31 31.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı