• Turkhane Logo

İstifası kabul edilmeyen THK Kayyım Heyeti Başkanı Aşcı fiilen görevi bıraktı

Türk Hava Kurumu Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, ikinci istifa dilekçesi de kabul edilmeyince görevi fiilen bıraktı.

20:01 10 Kasım 2021 Çarşamba
İstifası kabul edilmeyen THK Kayyım Heyeti Başkanı Aşcı fiilen görevi bıraktı
Türk Hava Kurumu Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, ikinci istifa dilekçesi de kabul edilmeyince görevi fiilen bıraktı.


T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, Aşçı günlerdir hiçbir belgenin altına imza atmazken, yerine Abdullah Kaya vekalet ediyor.

Aşçı, orman yangınlarına müdahalede THK’nın yangın uçaklarının kullanılmaması nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya gelmiş, yangın sırasında katıldığı bir televizyon programında da “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadesiyle eleştiri konusu olmuştu.


1 Eylül’de Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne istifa talebini sunan Aşçı, istifa dilekçesinde, “Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir” ifadesini kullanmıştı.

Aşçı, talebi kabul görmeyince 6 Ekim’de istifa dilekçesini yineledi. Mahkeme, ikinci dilekçeye ilişkin de bir tasarrufta bulunmayınca Aşçının fiilen görevi bıraktığı gündeme geldi.

Öte yandan Pakdemirli, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler sırasında THK ile ilgili soruları da yanıtladı.

THK yetkililerinin 4 milyon dolar kaynakla THK yangın söndürme uçaklarının yeniden havalanabileceği iddiasına değinen Pakdemirli, “4 milyon dolarla filan olacak iş değil. Olsa bile niye Türk Hava Kurumu yapmadı, 130 milyon Euro bugüne kadar THK’ya para ödemişim” ifadesini kullandı.

T24’ün Bakan Pakdemirli’nin bu sözlerini sormak için ulaştığı Cenap Aşçı ise, istifası sonrasında kurumdaki görevini fiilen sonlandırdığını belirterek, “Şu durumda kurum adına bir ifade kullanamam çünkü istifa ettim” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 20:01 10.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı