• Turkhane Logo

İstifa etmek zorunda kalmıştı: Soylu’nun dost iftarında ortaya çıktı

08:00 24 Mart 2024 Pazar
İstifa etmek zorunda kalmıştı: Soylu’nun dost iftarında ortaya çıktı





Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşaları sonrasında Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Korkmaz Karaca Süleyman Soylu’nun dostlarına düzenlediği iftarda ortaya çıktı.



Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dostlarına düzenlediği iftarına, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen ve ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği, danışmanlık ve de AKP MKYK üyeliğinden istifa eden Korkmaz Karaca da katıldı.



4-5 SENEDE SÜPER LÜKS VİLLAYA NASIL SAHİP OLDUN?



Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen ve yurt dışında yaşayan Peker, “Doncu sülünün arkadaşı korkmaz karaca, sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun? 5-6 sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzek başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın (ben anlatacağım)?” demişti.



SOYLU “DOSTLARLA İFTARDAYDIK” DİYE DUYURDU



Eski Bakan Soylu’nun, “Bu akşam dostlarla iftardaydık… Allah razı olsun. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” paylaşımına dikkati çeken gazeteci Alican Uludağ, “Peker, daha önce de Karaca’nın kara para aklamakla suçlanan ve Süleyman Soylu’nun “yurt dışına çık” demesi üzerine Türkiye’den ayrılan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın hediye ettiği aracı kullandığını öne sürmüş, Karaca bu iddiayı doğrulamıştı. Zincirin halkaları gibiler…” değerlendirmesini yaptı.



SOYLU’NUN “DOSTU” KORKMAZ KARACA KİMDİR?



Peki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanlarından Deniz Baykal’ın danışmanlığından Saray’a uzanan bir “kariyer”in sahibi Korkmaz Karaca kimdir?



Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi Korkmaz Karaca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarıyla yeniden gündeme gelmişti.

Son güncelleme: 08:00 24.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı