• Turkhane Logo

İşte tutuklanan Ajans Muhbir yöneticinin ifadesi

Gazeteci Murat Ağırel,

09:02 26 Eylül 2023 Salı
İşte tutuklanan Ajans Muhbir yöneticinin ifadesi
Gazeteci Murat Ağırel,

Sığınmacı karşıtı haberler gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbirin yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Üç isme de ‘’Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ile Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlaması yöneltildi.

Gazeteci Murat Ağırel ise tutuklanan Muhbir hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın ifadesine paylaştı.



32 PAYLAŞIM SORULDU
Ağırelin paylaşımına göre, Çardaklıya emniyet sorgusunda 32 tane paylaşım soruldu. Bu paylaşımlardan ikisi DHAnın, biri Ulusal TV yayını bir diğeri de gazeteci Nevşin Mengü’nün Youtube kanalındaki yayından bir kesitten oluştu.

Sorulan paylaşımlardan arasında Pakistanlı bir kişinin YouTubeda yaptığı stand-up ilgili haber, Twitter’daki bazı hesapların Türkiye protestosuna ait paylaşımlar, Yeni Akit gazetesinin haberi, Sade Vatandaş Youtube hesabının sokak röportajı gibi paylaşımlar yer aldığı aldığını söyleyen Ağırel, şöyle yazdı:

Süha Çardaklı bu paylaşımlar ile ’Halkın kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama/Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlaması ile tutuklandı.



NE OLMUŞTU?
Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

21 Eylülde gözaltına alınanlardan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbirin yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report hesabının yöneticisi, çıkarıldıkları mahkemece 23 Eylül günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son güncelleme: 09:02 26.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı