• Turkhane Logo

İşte, Türkiye'nin gündemine oturan kuduz vakasıyla ilgili yeni detaylar

Türkiye'nin konuştuğu kuduz vakasına dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Olay günüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı:

13:30 06 Kasım 2022 Pazar
İşte, Türkiye'nin gündemine oturan kuduz vakasıyla ilgili yeni detaylar
Türkiye'nin konuştuğu kuduz vakasına dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Olay günüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı:

Kuduz vakası Türkiyenin gündemine oturdu. Bitlisin Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü Köyünde yaşayan iki çocuk köpek tarafından ısırıldı. İğneden korktukları için ailelerine durumu anlatmayan biri 9 biri 10 yaşındaki çocuk gündelik hayatlarına devam etti.

Bir süre sonra 10 yaşındaki M.E.nin kolu karıncalanmaya ve kaşınmaya başladı. Hastaneye götürülen M.E. köpek tarafından ısırıldığını anlattı. Durum üzerine M.E., kuduz şüphesiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.


SUDAN KORKMA, HIRÇIN DAVRANIŞLAR VE ANLAMSIZ KONUŞMALAR BAŞLADI

Tetkiklerde sudan korkma, tükürük salgısında artış, hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar gibi belirtiler de gösteren küçük çocuğun kuduz olduğu saptandı.
9 yaşındaki çocuğun ise sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Hastanede yapılan ilk iki testi negatif çıksa da üçüncü örnek alımında tükürüğünde kuduz virüsünün saptanmasıyla tedavi altına alınan M.E.nin babası Murat E., açıklamalarda bulundu.

ACILI BABA GÜÇLÜKLE KONUŞTU: DURUMU ALLAHA KALMIŞ
Sabahta yer alan habere göre; oğlunun tedavisinin devam ettiğini söyleyen ve konuşmakta güçlük çeken baba Murat E., Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Solunum cihazına bağlı, uyutuyorlar. Ağrı kesici veriliyor. Çocuğumuzu görebiliyoruz. Doktorlar ilgileniyorlar. Durumu Allaha kalmış. Diyecek bir şey yok, ne diyebilirim ki sadece dua ediyoruz dedi.

Öte yanda köyde M.E. dışında köpek ısırdığı öğrenilen iki çocuk hastanedeki tetkiklerinin ardından taburcu oldu.

HAYALET KÖYE DÖNDÜ
Göldüzü Köyünde, yaşanan kuduz olayının ardından korku hâkim. 600 haneli köyde Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Köyde köpek saldırılarından dolayı çocuklar dışarıya çıkartılmıyor.

KİMSE DIŞARIYA ÇIKMAK İSTEMİYOR

Köy Muhtarı Halis Uruçlu, Köyümüzde köpek sayısı oldukça fazla. Hiçbir şey yapamıyoruz. Herkes korku içinde. Kimse dışarıya çıkmak istemiyor. Okula bile çocukları gönderemiyoruz dedi.
BİSİKLETTEN DÜŞTÜM DEMİŞ

M.E.nin babaannesi A.E. ise Bundan 1.5 ay kadar önce M.E. okuldan geldi. Üstü başı tozlanmıştı. Bisikletten düştüm dedi. Aradan biraz zaman geçti. Kaşıntıları oluyordu ama çok şiddetlendi. Kaşıntılar artınca hemen hastaneye götürdük. Doktora kendisini köpek ısırdığını itiraf etti. İğneden korktuğu için doğruyu söylememiş. Köpekleri çok severdi. Hayali polis olmak. Şimdi ayağa kalkması için dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden diye konuştu.

Son güncelleme: 13:30 06.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı