• Turkhane Logo

İşte Silivri Emniyet Müdürü'nü intihara sürükleyen anlara ait o video

Eski Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın yaşamına son vermesine ilişkin yürütülen soruşturma kapandı. Soruşturma dosyasında Çalışkan'ı ölüme sürükleyen anlara ait video da yer aldı.

13:51 14 Ekim 2021 Perşembe
İşte Silivri Emniyet Müdürü'nü intihara sürükleyen anlara ait o video
Eski Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın yaşamına son vermesine ilişkin yürütülen soruşturma kapandı. Soruşturma dosyasında Çalışkan'ı ölüme sürükleyen anlara ait video da yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasındaki gerilim iddiaları ve sonrasında Silivri Emniyet Müdürüyken yaşamına son veren Hakan Çalışkan yeniden gündemde.


İsmail Saymazın Halk TVdeki yazısı ile birlikte paylaşılan video dikkat çekti. Videoda, yakalama kararı bulunan Hızır ve Osman Kaptan isimli iş insanlarının İçişleri Bakanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güleni aradıktan sonra serbest bırakılmasına ait anlar yer aldı.

Videoda Kaptanın, eski İçişleri Bakanlığı Koruma Dairesi Başkanı Güleni aradığı görüldü. Gülenin telefon açtığı Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkanın devreye girmesiyle Kaptanlar bırakıldı. Fakat bir polisin haber vermesi üzerine Terörle Mücadele Şubesi, “Aranan şahsı nasıl bırakırsınız!” diyerek tutanak tuttu. Hakan Çalışkanı İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan aradı. Hakan Çalışkan, bu görüşmenin ardından silahla yaşamına son verdi.

Söz konusu olayın ardından açılan iki soruşturmada 4 yıl boyunca bir sonuç alınmadı. Soruşturmalar organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin ifşaat videolarına başlamasının ardından kapatıldı. Geriye ise Kaptan kardeşlerin telefon görüşmesi kaldı.

Konuyu yazısında anlatan İsmail Saymaz şu ifadeleri kullandı:
Silivrideki iki dosya Pekerin açıklamalarından sonra olağanüstü şekilde hız kazandı.

Diyeceksiniz ki, dava mı açıldı?

Aksine Çalışkanın intiharına ilişkin soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Üstelik dördüncü ölüm yıldönümünden bir gün sonra: 1 Ağustos 2021de.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına göre, Çalışkanın ölümünde ne bir cinayet izi ne de intihara azmettirme var.

Karar şöyle:
İntiharı sağlamaya yönelik veya bu kararı destekleyici eylem ve söylem bulunmadığı gibi, bunu ispat edecek bir not, mesaj veya delil elde edilememiştir. Çalışkanın iş dolayısıyla sorunlar yaşadığı kabul edilse dahi başka bir kişinin yönlendirme suçuna vücut verecek eylem ve söylemi tespit edilemediği, ölümün tamamen kendi kusurundan kaynaklandığı...

Koruma Müdürü: Yardımcı olunmasını istedim
Görevi kötüye kullanmaktan açılan diğer soruşturmada Koruma Şube Müdürü Ekrem Gülenin ifadesi alındı.

Gülen, gece Osman Kaptanın arayıp Annem kalp krizi geçirdi dediğini, kimliklerinde sorun çıktığını ve yardımcı olmasını istediğini ifade etti. Durumu öğrenmek için Çalışkanı aradığını belirten Gülen, Uygulama noktasında Hızır ve Osman Kaptanın kaldığını, annelerinin ağır hasta olduğunu, bir karışıklık yaşanmış olabileceğini söyleyerek, bilgi aldığını anlattı. Gülen, hastanedeki anneleriyle iletişim sorunu yaşarlarsa yardımcı olunmasını söylediğini belirtti.

Gülen, Çalışkanın kişilerin annesinin kalp krizi geçirmiş olması, ikametlerinin belli olmasını dikkate alarak vicdani bir kanaatle inisiyatif aldığını, yani serbest bıraktığını söyledi.

Komiser Balcı: Üç kez telefon geldi
Komiser Özcan Balcı da Kaptanların durdurulması üzerine Çalışkanın aradığını, Bu şahıslar kaçak değil. Mahkemeye gidecekler. Telefonlarını al ve bırak dediğini söyledi.

Buna rağmen bırakmadığını vurgulayan Balcı, Çalışkanın bir daha aradığını, Bazen adliye sisteminde hata olabiliyor, katipler yakalamayı düşmeyebiliyor. Bırak gitsinler dediğini kaydetti.

Balcı, iki kardeşi Çalışkanın üçüncü araması üzerine bıraktığını ifade etti. Bu işlemin yanlış olabileceğini düşündüğü için Çalışkanı aradığını belirten Balcı, müdürün Rahat ol, sorumluluk bende dediğini ekledi.

Komiser Balcının avukatı Serdar Balcı, uygulama noktasında Hızır Balcının Koruma Müdürü Gülen ile görüştüğü anların cep telefonuyla çekilen videosunu savcılık dosyasına sundu.

Kaptan, telefonda Gülene şunları söylüyor:
Ben ifade vermemiştim, ondan dolayı sorgulama olursa alırlar beni. Silivride karakoldayım, çevirmedeyim.

Kaptan, odadaki polislere Hangi karakol burası? diye soruyor.

Polisler uygulama noktası olduğunu belirtiyor.

Kaptan, bilgiyi Gülene aktarırken, polislere bakanlığın koruma ofisiyle görüştüğünü söylüyor.

Son güncelleme: 13:51 14.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı