• Turkhane Logo

İşte Sezgin Baran Korkmaz iddianamesinden ilginç detaylar

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, ABD'de kara para aklama suçlamasıyla yargılanacak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddianameden detayları köşesine taşıdı.

11:36 23 Eylül 2022 Cuma
İşte Sezgin Baran Korkmaz iddianamesinden ilginç detaylar
Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, ABD'de kara para aklama suçlamasıyla yargılanacak iş insanı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iddianameden detayları köşesine taşıdı.

İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ABDde kara para aklama suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasının 21 Eylülde yapılması bekleniyordu, ancak tarih 4 Ekime ertelendi.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Korkmaz hakkında hazırlanan iddianamedeki detaylara dikkati çekti.

“Kaliforniyada açılan davanın dilekçesi adeta polisiye bir çalışma gibi. Yaklaşık 200 sayfayı bulan metinde Yalçın Ayaslının yüzlerce milyon dolarlık mallarına rüşvetle ayarlanan bilirkişi raporlarıyla nasıl çöküldüğünden tutun da avukatlara bile rahatça rüşvet teklif ettiği iddiaları açıkça yazılmış notunu düşen Dündar, şu detayları verdi:

ABDde 1970 yılında çıkarılan; organize suçlar, dolandırıcılık, şantaj ve yolsuzluk suçlarını cezalandıran RICO yasası uyarınca açılan davanın şikâyet dilekçesinde birbirinden çarpıcı iddialar yer alıyor. Bunlardan biri, BORAJET çalışanlarının kıdem tazminatlarıyla ilgili. İddiaya göre SBK, tazminatları elinde tutarak, çalışanları Yalçın Ayaslı hakkında yalan beyanda bulunmaya zorluyor.


Dilekçede Yalçın Ayaslı aleyhinde medyada çıkan haberlerin nasıl hazırlandığı ise şöyle dile getiriliyor: SBK, Yalçın Ayaslıya karşı şikâyette bulunup terör soruşturması açtırdıktan sonra, medyadaki dezenformasyon kampanyasını yeniden alevlendirmek istiyor. Bu amaçla İstanbul Boğazındaki bir villada, çok sayıda gazeteciyi ağırlıyor. SBK, bu buluşmada gazetecilere Yalçın Ayaslı aleyhine haber yapmaları halinde ‘Tüm masrafları karşılanmış Avrupa tatili sözü veriyor.

Daha sonra da Hürriyet, (o tarihlerde Veyis Ateşin çalıştığı) Habertürk, Akşam ve Patronlar Dünyasında, Yalçın Ayaslı hakkında düzmece haberler yayımlanıyor.

Sırada dava dilekçesinden çok çarpıcı bir başka iddia var. SBK, Şubat 2018de Türkiye den ABDnin Utah Eyaleti başkenti olan Salt Lake Citye gidiyor. Utah Üniversitesinde çalışan Prof. Hakan Yavuzla görüşmesinde Ayaslıya karşı yürüttüğü F*** iddialarını kendisinin uydurduğunu, aslında Ayaslının hiçbir ilgisinin bulunmadığını söylüyor. Daha sonra da Türkiyede adalet diye bir şey olmadığını ve her şeyin paraya baktığını itiraf ediyor. (...)

Son güncelleme: 11:36 23.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı