• Turkhane Logo

İşte dünyanın en pahalı plakası: 'Takıldığı Rolls Royce'tan kat be kat daha pahalı...'

Dünyanın en pahalı plakası, Dubai sokaklarında görüntülendi. Özel yapım lüks arabanın üzerinde görüntülenen plaka, üstüne takıldığı arabadan kat be kat daha pahalı.

11:58 23 Şubat 2024 Cuma
İşte dünyanın en pahalı plakası: 'Takıldığı Rolls Royce'tan kat be kat daha pahalı...'
Dünyanın en pahalı plakası, Dubai sokaklarında görüntülendi. Özel yapım lüks arabanın üzerinde görüntülenen plaka, üstüne takıldığı arabadan kat be kat daha pahalı.

Körfezin enerji zengini metropolü Dubai, geçtiğimiz yıllarda ultra zenginlerin konaklama merkezine dönüştü. Haliyle, dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz bir çok araba, Dubai sokaklarında cirit atıyor. 
Porsche, Ferrari, Bugatti ve Aston Martinler motorlarıyla ve fiyatlarıyla Dubai sokaklarında yarışsa da fiyat yarışının kazananı bu kez bir araba değil, plakası oldu.
Bu özel yapım, Mansory Rolls-Royce Cullinanın sahibi, dünyanın en pahalı arabalarından birine, dünyanın en pahalı plakasını koydu.
MÜZAYEDEDE REKOR KIRDI2023 yılında bir müzayedede 55 milyon AEDye (4 milyar 653 milyon TL) mal olan P 7 plaka, özel yapım turkuaz Rolls Royceun üzerinde görüldü.
Nisan 2023te Emirates Auction LLC tarafından düzenlenen bir açık artırmada satılan P 7 plaka, en pahalı araç plakası olarak Guinness Dünya Rekorları arasına girdi.
Araç, açık artırmada, Dubai Emirinin, küresel gıda yardımı girişiminin bir parçası olan Bir Milyar Öğün Bağışı adına satıldı.
Aynı araba, kısa süre önce AA - 8 plakasıyla trafikteydi. Söz konusu plakanın, P 7 plakasına göre çok daha ucuz olduğu belirtildi. AA - 8 özel plakasının fiyatı ise 420 milyon TL.

DİĞER REKORTMEN PLAKALARLüks plakalar dünyasında bazı inanılmaz satışlar göze çarpmakta ve belirli numaralar, alıcılarının sınırsız harcama özgürlüğünü de gözler önüne sermekte. 
İşte, dünya genelinde satılan en pahalı araç plakalarının bir özeti:
Abu Dabi 5-1: Bu plaka, 2008 yılında bir açık artırmada 450 milyon TLye satıldı, alıcısı ise gayrimenkul zengini Said Abdul Gaffar Khouri.
Dubai AA-9 numaralı bir başka yüksek değerli plaka, 2021de Dubaide Most Noble Numbers açık artırmasında 322 milyon TLye satıldı. Satış, Bir Milyar Öğün Bağışı girişimi kapsamında düzenlenen bir başka açık arttırma aracılığıyla yapıldı.
Bazı plakaların ise satılıp satılmadığı meçhul. İşte, satışa çıkmaları halinde rekor kırabilecek diğer plakalar:
Birleşik Krallık F1: İngiliz otomotiv tasarımcısı ve girişimci Afzal Kahna ait olan bu plakanın, 645 milyon TLye satışta olduğu söylentileri var, ancak Kahn bu söylentileri reddetti.
New York lisans plakasına sahip bir Volvo V70 Station Wagon ise bir süre önce 650 milyon TLye satışa çıkarıldı. Bu plaka, 1970lerin başlarında yaptırılan özel bir plaka ve New York Eyaletindeki en eski kişiselleştirilmiş plakalardan biri.
Kaliforniya MM: 784 milyon TL teklif edilen bu plaka, QR koduna bağlı bir NFT ile geliyor.
Bu satışlar, alıcıların özel hissetmek için ödeyebilecekleri meblağları da gözler önüne seriyor.

Son güncelleme: 11:58 23.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı