• Turkhane Logo

İşte AKP'nin yeni müdürleri: Öğrencileri haraca bağlamış

Etimesgut Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kaya’ya evrakta sahtecilik, tehdit, iftira, şantaj gibi suçlardan 13 ceza verildi. Suçların tamamını okul içinde işlemiş.

15:26 06 Ocak 2020 Pazartesi
İşte AKP'nin yeni müdürleri: Öğrencileri haraca bağlamış
Etimesgut Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kaya’ya evrakta sahtecilik, tehdit, iftira, şantaj gibi suçlardan 13 ceza verildi. Suçların tamamını okul içinde işlemiş.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin şikayetleri üzerine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müfettişlerce soruşturulan Etimesgut Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kaya hakkındaki inceleme tamamlandı. Kaya’ya, evrakta sahtecilik, tehdit, şantaj, delilleri yok etme ve görevi kötüye kullanmak gibi suçlardan 13 ayrı ceza verildi. Evrenselin haberine göre Okul öğrencileri, veliler ve okulun öğretmenleri, Kaya hakkında, öğrencileri kemerle darp etmek, şantaj, para karşılığında devamsızlık silme, disiplin suçu verip para karşılığında silmek, öğrenciler arasında bir grubu destekleyip diğerlerinden para toplamasını sağlamak gibi konularda şikayette bulunmuştu.
13 AYRI SUÇ SABİT BULUNDU Kaya hakkında yapılan soruşturma sonucunda sabit bulunan suçları şöyle: “Okula verdiği aidat karşılığında öğrencilerin devamsızlığını silme ve notlarında değişiklik yapmaSigara içen öğrencileri maliyeye şikayet edeceğini söyleyerek kesilecek cezanın yarı fiyatını almakFotokopi parası toplamakDisiplin suçu verip para karşılığında verdiği suçları silmekSon ders saatinde kulüp faaliyeti yaparak ek ders ücreti almakZümre odasını sınıf gibi göstererek akıllı tahta taktırmakZümre başkanlarını kendisinin belirlediği kişiyle gerekçe göstermeden değiştirmekÖğretmenler arasından koordinatör nöbetçi öğretmen seçip diğer nöbetçi öğretmenleri denetlettirmekGeriye dönük ders yoklamasının ıslatılıp yok edilerek öğretmenlerin de imzası taklit edilerek para karşılığında yeniden yoklama hazırlanmasıBir öğretmen hakkında okulda asılsız iddialar çıkarma” Suçları sabit bulunan Kaya; aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, kınama, görevinden alınarak başka okula öğretmen olarak görevlendirilmesi cezaları aldı. Eski müdür Kaya’nın suçlarına göz yummaktan iki müdür yardımcısı ve bir hizmet görevlisi de cezalandırıldı.
LİYAKATSİZLİĞİN GELDİĞİ NOKTA Soruşturmayı yakından takip eden Eğitim Sen Ankara Şube Başkanı Gülhan Şimşek, “Birçok iddiamızın üzülerek gerçek olduğunu öğrendik. Yaşanan durum liyakatsizliğin, yandaşlığın geldiği yerdir ve maalesef tüm bunların bedeli öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ödetilmektedir” dedi. ÖĞRENCİLERE, CİMER’E ZORLA ‘MÜDÜRÜMÜZÜ SEVİYORUZ’ YAZDIRMIŞ Soruşturmaya konu olan suçları incelediklerini belirten Şimşek, “Tam 542 öğrencinin faaliyet adı altında devamsızlığı silinmiş. Okulda gerçekleri anlatmaması için öğrencilere baskı kurulmuş, CİMER’e ‘Müdürümüz seviyoruz’ diye zorla mesaj atılmış. Okulda para karşılığı fotokopi çekilmiş bu iş içinde okul müdürü tarafından hizmetli kullanılmış. Öğretmenlere baskı kurmak için iftira atılmış, öğretmenler odasında tehdit edilmiş. Okul müdürü okulda öğrenciler arasında kendine yakın bir grup oluşturmuş ve kimse bu öğrencilere karışamıyormuş! Bu grup istediği zaman kavga çıkarıyor, derslere istediği zaman giriyor, zorla EGO kartı bastırıyor, bu fiilleri cezasız kalıyor” diye konuştu. Bu olayın liyakatın önemini ortaya koyduğunu söyleyen Şimşek yaşananların MEB’in uyguladığı eğitim politikalarının, mülakat sisteminin yanlışlığını açıkça ortaya koyduğunu da söyledi.

Son güncelleme: 15:26 06.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı