• Turkhane Logo

İşte AKP'nin itiraz ettiği iki ilçedeki yeni sonuçlar!

YSK'nin kararıyla İstanbul'da AKP'nin itiraz ettiği yerlerdeki geçersiz oyların sayım devam ediyor. Tamamlanan ilçelerden Şile'de ve Kartal'da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat açıkladı.

16:05 03 Nisan 2019 Çarşamba
İşte AKP'nin itiraz ettiği iki ilçedeki yeni sonuçlar!
YSK'nin kararıyla İstanbul'da AKP'nin itiraz ettiği yerlerdeki geçersiz oyların sayım devam ediyor. Tamamlanan ilçelerden Şile'de ve Kartal'da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat AKPnin itiraz ettiği Şilede ve Kartalda sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu açıkladı.
Karabatın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre AKPnin itiraz ettiği bircok ilçe ve sandıkta Ekrem İmamoğlunun oyları arttı. AKPnin itirazları üzerine Şile ilçesinde bütün sandıklar yeniden sayıldı. Tamamı sayılan 115 sandıkta CHPnin oyu 8 adet arttı. AKPnin oyu değişmedi. Kartalda ise yeniden sayılan 28 sandıkta AKPnin oyu 10 adet arttı. Karabat, ayrıca Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu AKPnin tekrar sayım talebini reddettiğini de belirtti.
AKP, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlunun önde bitirdiği büyükşehir yarışına itirazlarını sürdürüyor. Son olarak CHPnin hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurduğu İstanbul İl Seçim Kurulunun 7 ilçe için verdiği tedbir kararı dün gece olağanüstü toplanan YSK tarafından durduruldu.
Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemi yapılması kararı alındı bunlardan bazıları sonuçlandı.
YSKnin kararıyla , Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde geçersiz oyların sayımı devam ediyor . Diğer ilçeler için il seçim kurulu karar verecek. Şile 718 geçersiz oy bulunuyor. Bu sayı, Bayrampaşada 4885, Ataşehirde 6855, Ümraniyede 13bin 523, Beykozda 5352, Fatihte 7354 Gaziosmanpasada ise 10 bin 459.
YSKnın verilerine göre saat 11.15 itibarıyla Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 21 bin 464 oy fark bulunuyor.
Fatihte 7618 oy geçersiz oy bulunuyor. Fatihte oyların yeniden sayılıp sayılmayacğına il seçim kurulu karar verecek.
Beykoz Seçim Kurulu, pazar günü yapılan yerel seçimlerde geçersiz sayılan 5 bin 352 geçersiz oyun yeniden sayımına başladı.
Sayım, Beykoz İlçe Seçim Kurulunun bulunduğu Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılıyor. Sayım nedeni ile partililerden çok sayıda milletvekilinin İlçe Seçim Kuruluna gelerek sayımda hazır bulundukları öğrenildi 
Okulun giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan polis, sadece öğrenci, öğretmen ve görevli personelin okula giriş ve çıkışlarına izin veriyor. Sabah saatlerinde başlayan sayım sürüyor.

Son güncelleme: 16:05 03.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı