• Turkhane Logo

İşte Afrin harekatında son durum

Sınır karakollarına sabaha kadar sevkiyat yapıldı...

10:06 21 Ocak 2018 Pazar
İşte Afrin harekatında son durum
Sınır karakollarına sabaha kadar sevkiyat yapıldı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afrin harekatı sahada fiilen başlamıştır” sözü üzerine Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatı ile önce Türk savaş uçakları teröristlerin bulunduğu yerleri vurdu ardından da bölgeye askeri sevkıyatlar başladı. Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar da Afrin’deki ‘Zeytin Dalı’ Harekatına ilişkin bilgi verdi. Akar, “Harekâtın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, silah, araç gereç vesaire hedef alınacak. Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir. Şu anda bile bazı yaralılarımız, gazilerimiz var. Onlara da saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyor acil şifalar diliyorum” dedi.           Kilise batı ve doğu illeri ile Fırat Kalkanı Hareketi bölgesinden gelen tanklar, zırhlı araçlar, fırtına obüs topları ile askeri birliklerin sevkıyatı sabaha kadar aralıklarla sürerken yol kenarında bekleyen vatandaşlar da mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulunarak uğurluyor. Terör örgütü PKKnın Suriye uzantısı PYDnın karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında Türkiyedeki sınır birliklerine sevkıyatlar, peyder pey sürüyor.
/   MEHMETÇİK İÇİN DUA DESTEĞİ Afrin sınır ötesi “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için sabah namazı öncesi Mehmetçik için camilerde Fetih Suresi okundu.
/
KİLİS’E BAĞLI BAZI BÖLGELER ‘ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ’ İLAN EDİLDİ
Kilis Valiliği, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın sürdüğü Suriye sınırındaki bazı bölgeleri, 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan etti.

Afrin’deki sıcak çatışma böyle görüntülendi:

    Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye´nin kuzeybatısında, Afrin’deki terör örgütlerine yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında bazı bölgelerin 15 gün süreyle ‘özel güvenlik bölgesi’ olarak ilan edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Kilis’in merkez ilçe mülki sınırları içerisinde yer alan Akçabağlar, Demirışık, Doğançay, Tahtalı, Duruca, Beşenli köyü ile Aşağı ve Yamaç mezraları, Hacipoğlu, Süngütepe, Kocabeyli, Saatli, Güneşli, Mağaracık, Çalkaya, Bulamaçlı, Gözkaya, Gülbaba, Çerçili, Hisarköy, Deliosman köylerinde ve kırsalında, ‘Zeytin Dalı Harekatı’na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve söz konusu terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatlarının selameti bakımından 20 Ocak Cumartesi günü saat 24.00´ten itibaren 3 Şubat Cumartesi günü saat 17.00´ye kadar olmak üzere 15 gün özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Sözkonusu bölgede yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde belirtilen süre içerisinde özel güvenlik bölgesine giriş, kolluk makamlarınca verilmiş izinler dışında yasaklanmıştır.”

KİLİS’E 4 ROKET ATILDI: 1 YARALI Gece saatlerinde Afrin’deki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden atılan 4 roket mermisi, Kilis’e düştü. Mermilerin 2 ev 2 işyerine isabet ettiği saldırıda 1 kadın hafif yaralandı, iki katlı bir ev de çıkan yangında zarar gördü. Saldırının ardından roketlerin atıldığı hedefler, Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

MEHMETÇİK BUGÜN KARADAN GİRİYOR Afrindeki terör yuvalarının başarıyla vurulduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, bugün itibarıyla kara unsurlarımızın da bölgeye gireceğini açıkladı…


Başbakan Binali Yıldırım, ‘Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, “Belirlenen hedeflerin tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız üslerine dönmüştür. Topçu ateşi ile alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir.
Ayrıca gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Barış ve huzur getirmeyi hedefleyen bir harekattır” dedi.

ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN HÜKÜMET Sözcüsü Bekir Bozdağ, harekatın uluslararası hukuka uygun ve meşru olduğunu açıkladı. Yabancı ajanslar ise harekatı acil kodla dünyaya duyurdu.
YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ YAŞANDI SURİYE Afrine bomba yağdırırken Türkiye-ABD-Rusya arasında telefon diplomasisi yaşandı. Türkiye, tarafları ve Ankaradaki elçilik yetkililerini bilgilendirdi.

Son güncelleme: 10:06 21.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı