• Turkhane Logo

İstanbul’da kuvvetli yağış: Sele kapılan 1 kişi öldü, metro istasyonu, ev ve işyerlerini su bastı

23:50 05 Eylül 2023 Salı
İstanbul’da kuvvetli yağış: Sele kapılan 1 kişi öldü, metro istasyonu, ev ve işyerlerini su bastı





İstanbul’un etkili olan sağanak yağış özellikle Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece ilçelerinde sele neden oldu. Yer altındaki metro istasyonlarına girmeyin uyarıları yapılırken, su basan Başakşehir’deki Millet Kütüphanesi’nde insanlar mahsur kaldı. Başakşehir metro istasyonu da su baskınından etkilendi.



İstanbul’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece yağıştan en çok etkilenen ilçeler arasında.



Arnavutköy’de bazı sokaklar ve caddeler göle dönerken Başakşehir metrosunu ise su bastı. İlçeden gelen görüntülerde araçların sel sularına kapılarak sürüklendiği görülüyor. Suyla dolan alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı.



Başakşehir’de bulunan Çam Sakura Hastanesini de su bastı.



Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalışıyor. Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Küçükçekmece’de ise bazı otomobiller suya gömüldü.



Yağışla birlikte Kayaşehir Merkez Metro İstasyonu’nu su bastı. Seferlerin, Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığı öğrenildi.



KÜTÜPHANEDE SIKIŞTILAR



Korkutan görüntüler Başakşehir Millet Kütüphanesi’nden geldi. Sokakların sular altına kalması nedeniyle kütüphanede mahsur kalan yurttaşlar yardım bekliyor.



Öte yandan sağanak İstanbul’un kuzey kesimlerinde etkili olmaya başladı. Özellikle Arnavutköy ve Çatalca’da şiddetlenen yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.



Habertürk’ün haberine göre İstanbul Havalimanı’nda sağanak nedeniyle bazı uçak seferlerinde de gecikme meydana geldi.



Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ve metro hattının Kayaşehir merkez istasyonu kapatıldı. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu:



“TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır.”



İstanbul’da kuvvetli sağanaklar sürüyorken sosyal medyada pek çok video da paylaşıldı. ‘Hava Forum’ isimli Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım geldi.



Arnavutköy, Başakşehir buralarda metrolara inmeyin, ağır yağış var. Durum ciddi bir hal aldı…” notuyla paylaşılan video da metronun giriş kısmından ciddi su baskını olduğunu görülüyor.



İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un kuzey ilçelerindeki yoğun yağışla ilgili son durumu dair açıklamalarda bulunuyor.



İmamoğlu şunları kaydetti:  “Şu an kapalı yolumuz ya da geçitimiz yoktur. Ayamama çok yüksek oradan kabarmış olsa da yoğun yağışı kaldırabilmiştir.



Kayaşehir ve Başakşehir’deki müdahalelerimiz devam ediyor. 10 vatandaşımız kurtarılmıştır. Çam Sakura Hastanesi’ne de müdahale ediyoruz.”

Son güncelleme: 23:50 05.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı