• Turkhane Logo

İstanbul'da kargodan 48 suikast silahı çıktı

İstanbul'da 4 ayrı kargoda 48 suikast silahı bulundu.

16:36 03 Aralık 2018 Pazartesi
İstanbul'da kargodan 48 suikast silahı çıktı
İstanbul'da 4 ayrı kargoda 48 suikast silahı bulundu.

İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğünde yapılan denetimler sırasında riskli görülen bir kargoyu fiziki aramaya aldı.

CNC Torna Tezgahı Parçaları olarak beyan edilen postalarda, önce X-Ray taraması ardından fiziki arama yapıldı.

Aramalarda paketin içerisinde makine parçalarının arasında zulalanmış şekilde 24 adet silah üst mekanizması, aksam ve parçaları tespit edildi.


SİLAHLAR MAKİNE PARÇASI OLARAK KARGOLANMIŞ

Silahların geri kalan parçalarının tespit edilmesi için gümrük muhafaza ekipleri İstanbulda on binlerce kargoyu mercek altına aldı.

Olaydan üç gün sonra yine İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğünde farklı bir kişiye gelen şüpheli bir paket daha incelemeye alındı. Yapılan kontrollerde makine parçası olarak beyan edilen kargonun içerisinde 8 adet silah mekanizması olduğu tespit edildi.

Araştırmaların yoğunlaşmasının ardından, aynı şekilde 2 farklı kargoda daha 16 adet silah mekanizması ile silahlara ait şarjörlere ulaşıldı.

SUİKAST SİLAHLARININ ABDDEN KARGOLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemeler neticesinde alıcı ve göndericinin yakalanmamak için suikast silahı olarak bilinen tabancaları parçalara ayırdığı, parçaların ABDden farklı günlerde, farklı paketlerde, farklı gönderici ve alıcılar adına kargolandığı ortaya çıktı.

Toplam 48 adet suikast silahı mekanizmaları ve aksamlarının alıcıları tespit edilerek altı farklı adreste eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sorgulandığı açıklandı.



Son güncelleme: 16:36 03.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı