• Turkhane Logo

İstanbul’da istihbarat oyunları: Rusya’nın İngiliz ajanı olmakla suçladığı Mesurier ölü bulundu

Rusya’nın geçen hafta İngiliz MI6 ajanı olmakla suçladığı, Suriye’deki Beyaz Baretliler acil yardım kuruluşunun kurucularından, eski İngiliz asker James Le Mesurier İstanbul’da evinin yakınlarında ölü bulundu.

22:08 11 Kasım 2019 Pazartesi
İstanbul’da istihbarat oyunları: Rusya’nın İngiliz ajanı olmakla suçladığı Mesurier ölü bulundu
Rusya’nın geçen hafta İngiliz MI6 ajanı olmakla suçladığı, Suriye’deki Beyaz Baretliler acil yardım kuruluşunun kurucularından, eski İngiliz asker James Le Mesurier İstanbul’da evinin yakınlarında ölü bulundu.


Suriye’de acil yardım çalışmaları yürüten Beyaz Baretliler grubunun destekçisi Mayday Kurtarma Vakfı’nı kuran İngiliz vatandaşı James Le Mesurier ölü bulundu.

Karaköy’deki evinin yakınlarında bulunan Mesurier’in cansız bedeninin ilk olarak çevredeki caminin müezzini tarafından fark edildiği belirtildi.

POLİS, İNTİHAR OLARAK DEĞERLENDİRİYOR

Reuters’a bilgi veren bir güvenlik kaynağı, Le Mesurirer’in ofis olarak kullandığı evinin balkonundan düştüğünü ve olayın intihar vakası olarak değerlendirildiğini söyledi. Reuters’a konuşan diplomat komşusu da ölümüne ilişkin ayrıntıların netleşmediğini belirtti.

Reuters’a bilgi veren güvenlik kaynağı Le Mesurier’in eşinin polise sabah saat 4’te uyku ilacı aldıklarını ve yattıklarını söylediğini belirtti.

Güvenlik kaynağına göre, Le Mesurirer’in eşi, kapının çalmasıyla uyandığını ve sonrasında da eşinin etrafı polislerle çevrilmiş bir şekilde sokakta yerde yatarken bulduğunu söyledi.

İstanbul Valiliği de Le Mesurier’nin ölümüyle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Mayday Rescue Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, medyadan James Le Mesurier’in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlanana kadar gereksiz spekülasyonlardan kaçınması istendi.

ESKİ İSTİHBARATÇI ASKER MESURIER

İngiliz ordusunun eski bir askeri istihbarat görevlisi olan 48 yaşındaki İngiliz vatandaşı Le Mesurier, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askeri olarak eski Yugoslavya’da görev yapmıştı.

Le Mesurier, 2014 yılında amacını ‘çatışma ve doğal afet bölgelerinde acil yardım müdahalesi’ olarak tanımlayan Mayday Kurtarma Vakfı’nı (Mayday Rescue Foundation) kurdu.

Vakıf, Lübnan ve Mogadişu’da bazı projeler geliştirmekle birlikte asıl olarak Suriye’yle ilgili faaliyet yürüttü.

Mesurier, vakfın Suriye projeleri için 2015’te İstanbul’da bir ofis kurdu. Le Mesurier’in başkanlığını yürüttüğü Mayday Kurtarma Vakfı’na birçok ülke ile birlikte Birleşmiş Milletler ve hayırseverler yardımda bulunuyordu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 2016 yılında, “Suriye’deki sivil savunma ve sivillerin korunmasıyla ilgili yaptığı hizmetlerden ötürü” Le Mesurier’e şövalyelik unvanı verdi.

RUS DIŞİŞLERİ AJANLIKLA SUÇLADI

Geçen hafta Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Le Mesurier’nin eski bir MI6 – İngiliz Dış İstihbarat Servisi- ajanı olduğunu, yıllarca Balkanlar ve Orta Doğu’da görev yaptığını söyledi.
  #Zakharova: The White Helmets’ co-founder, James Le Mesurier, is a former agent of Britain’s MI6, who has been spotted all around the world, including in the #Balkans and the #MiddleEast. His connections to terrorist groups were reported back during his mission in #Kosovo. pic.twitter.com/Fa7JTuP39Z — MFA Russia

Son güncelleme: 22:08 11.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı