• Turkhane Logo

İstanbul'da 3 Arap asıllı çocuk saldırıya uğradı

İstanbul'da Ürdün ve Avustralya vatandaşı 3 Arap asıllı çocuk taksi beklerken 5 kişinin saldırısına uğradı.

23:10 04 Mayıs 2022 Çarşamba
İstanbul'da 3 Arap asıllı çocuk saldırıya uğradı
İstanbul'da Ürdün ve Avustralya vatandaşı 3 Arap asıllı çocuk taksi beklerken 5 kişinin saldırısına uğradı.


Mülteciler sorunu gündem oluşturmaya devam ederken İstanbulda Ürdün ve Avustralya vatandaşı 18 yaşından küçük üç kişi, Başakşehirde taksi bekledikleri sırada bir araçtan inen beş kişinin saldırısına uğradı.

Olay, Ramazan bayramının birinci günü, Karşıyaka caddesinde gerçekleşti. Avustralya vatandaşı olan Ahmed Ahmedi, ailesiyle birlikte 7 ay önce Türkiyede yaşamaya başladı.


Burada öğrenci olan Ahmedi olayı polise şöyle anlattı:

Taksi bekliyorduk, yolun karşısında gri renkli 34 PM 9713 plakalı bir araç durdu. Araç içinde bulunanlar camdan bana bir şeyler söyledi. Türkçe bilmediğimden anlayamadım.

Araç ileriden U dönüşü yaptı ve bizim yanımıza geldi. Araçtan inen şahıslar bana vurmaya başladılar. Beni kurtarmaya gelen kardeşime de vurdular.

Bu kişilerden biri araç içinden aldığı şişeyi yere vurarak kırdı ve bizim üzerimize geldi. Ben o esnada bayıldım.

Independent Türkçeden Cihan Arpacıkın haberine göre, saldırıya uğrayanlardan biri de Kuveyt doğumlu Ürdün vatandaşı Enes Naddaftı.

Naddaf ifadesinde şunları söyledi:

Şahıslar araçlarının içinden bize bakarak ‘Arabistan, a.... gibi şeyler söyleyerek bağırıyorlardı. Arkadaşım olan Ahmed Ahmedinin üzerinde beyaz Arap giysisi vardı. Sonra yanımıza gelerek bize vurmaya başladılar.

Saldırganlardan kaçarak çevrede bulunan bir dükkana sığındığını söyleyen Naddaf, saldırganların peşinden gelerek dükkana girmeye çalıştığını ancak işletme sahibinin saldırganlara izin vermediğini belirtti.

Son güncelleme: 23:10 04.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı