• Turkhane Logo

İstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkışlar yasak

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e izin çıkmadı. Taksim Meydanı ve çevre ilçelerde tedbirler artırıldı. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen grupları engellemek amacıyla 42 bin polis görevlendirildi.

10:39 01 Mayıs 2024 Çarşamba
İstanbul'da 1 Mayıs: Taksim'e çıkışlar yasak
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e izin çıkmadı. Taksim Meydanı ve çevre ilçelerde tedbirler artırıldı. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen grupları engellemek amacıyla 42 bin polis görevlendirildi.

Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararına rağmen, İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün Taksim Meydanında kutlanmasına izin vermedi. Alınan tedbirler kapsamında, sabah erken saatlerde Taksim Meydanına çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmezken, çöp konteynerleri de kaldırıldı. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin bir araya gelerek Taksime yürüyüşe geçmesi planlanan Saraçhane Meydanında güvenlik önlemleri alınırken, alanda toplanmalar başladı.

İşte İstanbulda 1 Mayısta dakika dakika yaşananlar...

09.20    BEŞİKTAŞTA ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Beşiktaşta toplanan kitleye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Çok sayıda gözaltı var.

09.00    TKPDEN 1 MAYIS PAYLAŞIMI
Türkiye Komünist Partisi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla yaptığı paylaşımda, Memleketi yağmaya açanlara karşı kemer sıkma yumruğunu sık! Saraçhane’de toplanmaya başladık. Yaşasın 1 Mayıs! ifadelerini kullandı.

08.35    GENÇLİK KOMİTELERİ TAKSİME YÜRÜMEK İSTEDİ: GÖZALTILAR VAR
Taksim’deki İstiklal Caddesi’nin alt sokaklarındaki bir binadan çıkarak meydana yürümek isteyen Gençlik Komiteleri, polis tarafından gözaltına alındı. Komitelerin aktardığına göre gözaltı sayısı en az 18.
08.30    HAK-İŞTEN KAZANCI YOKUŞUNDA ANMA
HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki heyet Taksimde Kazancı Yokuşu girişindeki anıtta 1977 1 Mayısında hayatını kaybedenleri andı.

Arslanın kısa bir konuşma yaptığı anmada, dua okuyan heyet daha sonra ellerindeki karanfili anıta bıraktı. HAK-İş heyeti 1 Mayısı kutlayacakları Bursaya doğru yola çıktı.

08.00    SARAÇHANEDE TOPLANMALAR BAŞLADI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanında 1 Mayısı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhanede toplanmaya başladı. Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi.

07.30    POLİS, UNKAPANI KEMERLERİNİ KAPATTI
Unkapanı kemerlerinde çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine yolu kapattı.

07.00    TAKSİM VE TAKSİME ÇIKAN YOLLARDA TEDBİRLER ARTIRILDI
Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçede otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköyde ise çöp konteynerleri kaldırılırken, taş ve bunun gibi maddeler temizlendi. Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi.

05.30    DENİZ VE RAYLI SİSTEMLERDE ULAŞIM KISITLAMASI BAŞLADI
İstanbul Valiliğinin açıkladığı deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları başlatıldı.

04.00    KARA YOLLARINDA ULAŞIM KISITLAMASI BAŞLADI
Alınan tedbirler kapsamında kara yolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları başladı.

Son güncelleme: 10:39 01.05.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı